Societat 05/11/2014

Trias destaca que la construcció del port de Marina Vela beneficiarà la Barceloneta

La nova instal·lació del Port de Barcelona aportarà 23.000 metres quadrats de nou espai d'ús per als barcelonins i estarà acabada el 2016

Acn
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, en el moment de desfer el nus de la primer pedra que ha servit per iniciar la construcció de Marina Vela / ACN

BarcelonaLa Marina Vela es comença a construir amb la previsió d'acabar les obres entre 18 i 24 mesos, segons el gerent de Marina Vela, Nicolàs Mayol. La inversió és de 37 milions d'euros i permetrà l'amarratge de 136 embarcacions de fins a 40 metres d'eslora i incorporarà una marina seca per 222 embarcacions de fins a 9 metres d'eslora que serà la primera que es posarà en marxa en tota Europa. La construcció d'aquesta instal·lació aportarà 23.000 metres quadrats de nou ús per als barcelonins.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha destacat que l'obra beneficarà a la Barceloneta, que és en aquests moments un dels barris de Barcelona que està absorbint les inversions més important de la ciutat. En referència a la Barceloneta, ha afirmat que aquest barri mai ha estat turístic i únicament ha estat una zona barcelonina que ''ha patit els problemes que en alguna ocasió genera el turisme''.

Amb tot, Trias ha demanat als veïns que aprofitin ''l'oportunitat única'' que se'ls presenta amb aquesta obra. L'alcalde ha reconegut que la Barceloneta té un índex molt elevat d'atur i que el que s'ha de fer en els pròxims mesos és formar aquests aturats perquè siguin beneficiaris dels molts llocs de treball que es generaran a partir d'aquestes obres i a partir de la posada en marxa de les noves instal·lacions.

En l'acte de col·locació de la primera pedra de la Marina Vela del Port de Barcelona l'alcalde de Barcelona ha defensat el sector de la nàutica com un sector de l'activitat econòmica més de la capital catalana que en el seu desplegament generarà riquesa i nous llocs de treball. Es tracta de ''crear un nou sector econòmic'' per ampliar la base econòmica de la ciutat, ha dit Trias.

El Port de Barcelona va aprovar la concessió de la construcció de Marina Vela a l'empresa Port Med Barcelona, propietat del grup Formentera Mar. La concessió es va efectiva el 30 d'abril passat, tot i que es va adjudicar el setembre del 2013. El president de l'Autoritat Portuària de Barcelona, Sixte Cambra, ha assegurat que amb la posada en marxa de la Marina Vela es consolida la posició de Barcelona com un port de referència internacional de la nàutica. ''Barcelona serà el gran referent de la nàutica'', ha reblat Cambra.

La construcció d'aquesta infraestructura suposarà una inversió de 37 milions d'euros, dels quals el 33% es finançarà a través de fons propis del grup constructor i el 66% restant es finançarà a través d'un crèdit bancari. El gerent de Marina Vela, Nicolàs Mayol, preveu que l'obra estigui acabada en dos anys.

stats