SOCIETAT
Societat 07/10/2012

Turismofòbia: la creu de l'èxit turístic

Un estudi de la Universitat de Barcelona (UB) apunta que un 8% dels que viuen a Barcelona des de fa més de 10 anys tenen aversió als turistes

Thais Gutierrez
1 min

Barcelona"Esteu destruint Barcelona, turistes, marxeu a casa". Aquesta pancarta, que penjava d'un balcó en un cèntric carrer del barri Gòtic a l'estiu, no era l'única que criticava els turistes. Aquestes reaccions formen part del que s'anomena 'turismofòbia', que a Barcelona ha començat a despuntar a causa del gran −però sobretot ràpid− èxit de la ciutat com a destí turístic. El fenomen també s'ha detectat en localitats catalanes amb gran càrrega turística, com Lloret de Mar.

Podeu llegir l'article sencer a l'ARA Premium. També hi trobareu una anàlisi de com gestionen altres ciutats turístiques la relació entre els seus ciutadans i els visitants.

Venècia: La ciutat dels canals té poc més de 250.000 habitants i rep cada any uns 20 milions de turistes, cosa que suposa un gran impacte en la vida dels venecians, que han vist com els visitants els han desterrat de la seva ciutat.

Londres: És la segona ciutat més visitada del món, però sempre ha aplicat polítiques per evitar concentracions de visitants en una única zona. Els atractius turístics estan distribuïts en un espai geogràfic gran, que dilueix els efectes nocius que pot tenir el turisme sobre la població.

A més a més: París, Nova York i Praga.

stats