Societat 06/04/2016

La UdG admet que va contractar 100 professors sense concurs públic

L'actual vicerector de personal docent assegura que totes les "irregularitats" corresponen a l'anterior equip de govern i que estan solucionades o en vies de ser-ho

Acn
1 min
Una de les facultts de la UdG

GironaLa Sindicatura de Comptes ha detectat que la Universitat de Girona (UdG) va contractar durant el 2013 100 professors de forma directa quan, segons la llei, estava obligada a convocar un concurs públic. És una de les diverses "irregularitats" que es desprèn de l'informe de la Sindicatura que analitza les despeses de personal que la universitat va fer durant l'exercici 2013.

El vicerector de personal docent i investigador, Jordi Ribot, ha admès les "mancances" però recorda que corresponen a l'anterior equip de govern perquè l'actual rector va assumir el càrrec el desembre del 2013. Segons Ribot, totes les irregularitats detectades estan o bé solucionades o en vies de ser-ho i atribueix la contractació directa de professorat a la necessitat de cobrir vacants de forma urgent, sense temps per a un procés de concurs públic.

Segons l'informe de la Sindicatura de Comptes, la UdG va destinar un total de 62,87 milions d'euros a despeses de personal, cosa que representa un 72% del pressupost global de la universitat que el 2013 va ser de 81,1 milions.

La Sindicatura de Comptes detectar un seguit d'"irregularitats" en aquestes despeses com ara que es van contractar professors sense convocar un concurs públic o que es va utilitzar la figura del professor visitant per suplir "limitacions pressupostàries o de contractació" i no per dur a la universitat investigadors o professors de prestigi d'altres universitats, tal com fixa la LOU.

stats