Societat 05/07/2013

La UdG aprova no convidar membres de la família reial als seus actes

En el claustre de la Universitat de Girona també s'ha proposat declarar el ministre Wert persona 'non grata', però la votació no ha prosperat

Acn
1 min

GironaEl claustre de la Universitat de Girona (UdG) ha aprovat aquest divendres no convidar membres de la família reial als actes institucionals que organitzi, una proposta presentada pels membres del personal d'administració i servei (PAS). La decisió ha estat adoptada per majoria simple i amb només dos vots de diferència (62 a favor i 60 en contra).

La proposta inicial del PAS també demanava que cap membre de la universitat assistís a actes en els quals hi hagués representants de la casa reial, però finalment aquest punt no ha prosperat. Alguns professors i investigadors han alertat que han d'anar a actes relacionats amb la seva recerca, on sovint hi ha membres de la Corona.

També s'han sotmès a votació altres propostes dels estudiants, com declarar el ministre Wert persona 'non grata', practicar la sobirania fiscal i desvincular-se de la Fundació Príncep de Girona. El claustre no ha aprovat cap d'aquestes iniciatives.

stats