Societat 11/02/2014

Unió Democràtica votarà amb el PP contra la retirada de l'avantprojecte de la llei d'avortament

La votació al Congrés aquesta tarda serà secreta a petició del PSOE, que vol posar en evidència la divisió interna del grup popular en aquest aspecte

Efe
1 min

MadridEl portaveu adjunt de CiU al Congrés, Josep Sánchez Llibre (UDC), ha anunciat aquest matí que els diputats d'Unió votaran a la tarda amb el PP contra la proposició del PSOE que demana la retirada de l'avantprojecte de llei d'avortament perquè "primer se n'ha de conèixer" el contingut.

"Tampoc no sabem què vol dir exactament la retirada d'un avantprojecte, primer s'ha de saber", ha assegurat Sánchez Llibre en declaracions als periodistes al Congrés abans de participar en la junta de portaveus.

Ha aclarit que dins del seu partit hi ha dues posicions clarament diferenciades i que Unió va rebutjar la llei dels terminis impulsada per l'anterior Govern del PSOE.

"Vam plantejar una esmena a la totalitat a la llei del senyor Zapatero, i alhora vam plantejar un veto dels diputats d'Unió al Senat", ha afegit.

Quant a la posició de Convergència, el dirigent democratacristià ha assegurat que són els seus diputats els que han d'explicar-la.

La diputada del PP Celia Villalobos –que en anteriors ocasions ha mantingut posicions diferents de les del seu partit quant a l'avortament– s'ha limitat a assegurar que la votació és secreta.

El PSOE s'ha acollit en aquesta votació a l'article 85.1 del reglament de la cambra baixa, que permet que la votació sigui secreta si ho sol·liciten almenys una cinquena part dels diputats, amb l'objectiu de facilitar que els parlamentaris populars que s'han manifestat disconformes amb la reforma puguin expressar-se "en llibertat".

stats