Societat 14/09/2016

La UPC estrena campus al Besòs reivindicant la "nova centralitat" de la zona

Començarà aquest curs amb 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat i uns 400 docents i investigadors

Núria Martínez
1 min
Colau i Puigdemont, entre d'altres personalitats, a la inauguració del campus

BarcelonaUn nou campus universitari que "trenca un mur invisible" de la ciutat metropolitana. Aquest dimecres s'ha inaugurat el nou campus Diagonal-Besòs, situat entre Barcelona i Sant Adrià de Besòs, que busca ser un "pol referent en la recerca i la docència" i, alhora, potenciar una zona històricament abandonada de la ciutat.

L'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) començarà aquest curs 2016-2017 amb 3.500 estudiants de grau, màster i doctorat i uns 400 docents i investigadors.

150.000 m2

El campus Diagonal-Besòs té 150.000 m2 de superfície per edificar, dels quals actualment se n'han construït 53.000. L'edificació del campus ha tingut un cost de 97,5 milions d'euros, finançats per fons europeus, la Diputació de Barcelona i la Generalitat, entre altres.

Aquest curs s'impartiran set graus, entre els quals destaca enginyeria biomèdica, elèctrica, electrònica industrial i automàtica, entre altres.

Sant Adrià, ciutat universitària

"Avui creem una nova centralitat i una aportació de coneixement que socialment està molt compromesa", ha apuntat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la inauguració, que ha celebrat que ara Sant Adrià del Besòs serà "ciutat universitària".

En la mateixa línia, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reivindicat que el Besòs "tingui la centralitat que es mereix", i ha afegit que és una oportunitat "per cosir i abraçar els municipis" de la zona.

stats