Educació
Societat 02/09/2020

La UPF, la millor universitat d'Espanya i la 152a del món, segons el rànquing internacional Times Higher Education

La UAB i la UB completen el podi estatal, i la britànica Oxford es manté en la primera posició per cinquena edició consecutiva

Ara
2 min
Una imatge del campus de la Ciutadella de la UPF.

BarcelonaLideratge català en l'àmbit universitari estatal. La Universitat Pompeu Fabra (UPF) és la millor universitat d'Espanya, segons el rànquing global que publica anualment Times Higher Education (THE) i que avalua 1.527 centres de tot el món. Tot i que ha reculat de la posició 143 a la 152, la UPF continua encapçalant la llista de les millors 50 universitats de l'Estat. Completen el podi la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que l'edició anterior ocupava el lloc 157 i actualment ocupa el 182, i la Universitat de Barcelona (UB), que puja al 198 després d'haver estat enquadrada l'any passat en el grup entre les posicions 201 i 250.

La resta de centres de l'Estat ja ocupen posicions a partir de la 250. Destaquen la Universitat de Navarra, entre els llocs 251 i 300, i la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), entre el 301 i el 350, així com la Universitat CEU San Pablo de Madrid i la Universitat de València, enquadrades entre el 401 i el 500.

La universitat britànica d'Oxford es manté per cinquena edició consecutiva en el primer lloc del rànquing, per bé que les institucions nord-americanes continuen liderant-lo: ocupen vuit de les deu primeres places. La Universitat de Stanford, la de Harvard, l'Institut Tecnològic de Califòrnia (Caltech) i l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) es reparteixen les següents posicions de la llista, mentre que la també britànica Universitat de Cambridge baixa tres llocs respecte a l'any passat i ocupa la sisena.

La millora gradual dels centres d'educació superior asiàtics els últims anys torna a fer-se palesa en l'últim rànquing, en què la xinesa Universitat Tsinghua ha aconseguit situar-se per primera vegada entre les 20 millors. Amb tot, els Estats Units continuen dominant el tram de les 200 primeres universitats, amb 59 centres, seguits del Regne Unit (29) i Alemanya (21). Els centres europeus en conjunt mantenen la tendència a la baixa dels últims temps i en un lustre han perdut fins a nou universitats en aquest tram privilegiat del rànquing: si el 2015 hi tenien 105 representants, ara en tenen 96.

stats