Societat 12/02/2015

Escola Valenciana guanya el II Premi Martí Gasull de la Plataforma per la Llengua

Albert Jané, impulsor de la revista infantil Cavall Fort, i Cerveses Moritz han estat els finalistes

Ara
2 min
Vicent Moreno (centre), president d'Escola Valencia, guanyador del segon premi Martí Gasull

BarcelonaEscola Valenciana ha guanyat el II Premi Martí Gasull i Roig, que valora l'objectiu de l'entitat per ser un exemple a seguir en la defensa de la llengua catalana. El seu president, Vicent Moreno, ha recollit el guardó de les mans del president de l'ONG del català, Òscar Escuder. El guanyador ha estat triat per elecció popular a través del web dels premis, on hi ha hagut més de 8.000 votacions.

La guanyadora Escola Valenciana és una entitat cívica formada per 29 associacions comarcals i el seu principal objectiu és la normalització lingüística en tots els àmbits d'ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià. L'entrega del premi té lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Plataforma per la Llengua ha atorgat a Escola Valenciana 3.000€ per la victòria, a més d'un guardó creat especialment per l'orfebre i joier Joaquim Capdevila, que ha dissenyat altres distincions com la Creu de Sant Jordi o la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Els altres dos finalistes són Albert Jané, qui va ser l'impulsor de la revista infantil Cavall Fort, i Cerveses Moritz. Els tres finalistes que optaven al premi van ser escollits, prèviament, per un jurat que va considerar que compleixen amb l’objectiu de la distinció perquè han promogut la llengua com a eina de cohesió social des d’una perspectiva transversal en l’àmbit socioeconòmic, en tots els àmbits educatius, a les administracions i en l’àmbit cultural.

L'acte d'entrega, conduït pel comunicador Roger de Gràcia i la periodista valenciana Amàlia Garrigós compta amb l'actuació del músic Joan Dausà.

El guanyador de la primera edició del premi va ser l’Assemblea de Docents de les Illes Balears per la seva lluita en defensa de la llengua catalana a les escoles de les Illes.

stats