SOCIETAT
Societat 16/12/2011

El govern de Vilassar de Mar rectifica i no aplicarà l'augment salarial als regidors

CiU diu que la població "no ha entès" la mesura, però fa marxa enrere per evitar retrets durant la resta de mandat

Acn
2 min

Vilassar de MarEl govern de CiU de Vilassar de Mar (Maresme) no aplicarà cap augment salarial als regidors, tal com s'havia aprovat en el darrer ple de l'1 de desembre. La mesura preveia repartir entre els electes part del salari de l'alcalde, Joaquim Ferrer, que té ara una nòmina de la Diputació de Barcelona i, per tant, no pot cobrar cap altre sou. L'increment salarial per als regidors era d'entre el 10% i el 30%, segons el cas. Ferrer ha dit que "no s'ha sabut explicar" la mesura i que la població "no n'ha entès la bondat i la virtut": dignificar la política i crear una bossa d'estalvi, defensa l'alcalde. Per evitar retrets durant els quatre anys de mandat, però, han decidit fer marxa enrere.

"Aquest no és el tema més important de la legislatura i no volem que sigui fruit de debat durant quatre anys". Així ha justificar l'alcalde el canvi d'opinió del govern municipal sobre l'augment de salaris dels regidors. CiU vol evitar, doncs, els retrets per una decisió impopular: "No volem que tot el que fem durant el mandat quedi supeditat a aquesta decisió", reconeix Ferrer.

Malgrat això, l'equip de govern continua defensant la necessitat de la mesura. "Ho vàrem fer convençuts", diu l'alcalde. Segons argumenta el batlle, amb la redistribució de part del seu salari –uns 53.000 euros en total– s'aconseguia un doble objectiu: generar un estalvi aproximat de 17.000 euros i, amb la resta dels diners, dignificar la política vilassarenca amb un augment de salaris dels regidors.

"No es generava més despesa per a l'Ajuntament, sinó que es feia una redistribució del pressupost", insisteix Ferrer. Tot i això, la mesura no ha quallat al municipi i ara el govern municipal rectifica. Els diners, per tant, quedaran ara consignats en el pressupost per atendre les necessitats que l'equip de govern consideri oportunes.

En aquest sentit, Joaquim Ferrer ha evitat detallar a quines partides pressupostàries concretes es destinaran aquests 53.000 euros. "No vull fer ara un discurs fàcil dient que ho destinarem a serveis socials, perquè amb aquests diners tampoc solucionarem tots els problemes que pugui tenir Vilassar de Mar", ha conclòs.

stats