VOLUNTARIAT
Societat 03/12/2010

El voluntariat es reivindica com a actor en la presa de decisions

En un congrés a Barcelona 80 entitats voluntaries de tot el món plantegen les seves línies de futur. Reivindiquen el seu paper en d'agents que puguin influir en decisions governamentals

Anna Brullet
2 min
Participants en l'esmorzar de la FOCIR

BarcelonaLa Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), ha reunit representants d'entitats internacionals relacionades amb el voluntariat per parlar de la situació del sector. La trobada s'ha fet aprofitant el Congrés Internacional del Voluntariat que se celebra des de dimecres fins al dimarts vinent a Barcelona organitzat per la Coordinadora d'Organitzadors de Camps de Treball Internacionals a Catalunya (COCAT) i que reuneix 7 xarxes internacionals i 80 organitzacions d'arreu del món. Aquest congrés servirà per commemorar el dia internacional del voluntariat, que és diumenge, i per donar el tret de sortida a l'Any Europeu del Voluntariat.

Jinsu Yom, president del Coordinaiting Comitee for International Voluntary Service (CCIVS) ha dit que espera que "un dia el voluntariat es converteixi en una cosa natural i no se n'hagi de parlar més". Carmela Quinn, del programa d'Educació pel Patrimoni de la UNESCO, ha parlat de la importància dels joves i d'implicar-los en aquest procés, ja que "no ens podem permetre perdre cap de les generacions que es convertiran en líders del futur". Ghulam Isaczai, del Programa de Voluntaris de les Nacions Unides. ha volgut destacar el paper de les organitzacions de voluntariat com a part a tenir en compte a l'hora de prendre decisions. Ha parlat de la importància de trencar els recels entre societat civil i governs.

Catalunya, país de voluntaris

Mònica Sabata, presidenta de la FOCIR, ha parlat de la importància del voluntariat a Catalunya. "Catalunya s'ha construït en part gràcies al voluntariat", ha dit Sabata. També ha apuntat la possibilitat que, degut a la crisi econòmica i el creixement de la pobresa, el voluntariat es preocupi de qüestions més properes. Segons han apuntat Yom i Isaczai el voluntariat a crescut a causa de la crisi, ja que molta gent que es queda sense feina prefereix fer-se voluntària que quedar-se a casa. Isaczai, però creu que el voluntariat és una actitud que no ha de dependre de que les coses vagin bé o malament.

stats