Publicitat
Publicitat

Novetat editorial

'Momentos de inadvertida felicidad', l'antidepressiu narratiu de Francesco Piccolo

L'escriptor italià publica el seu últim llibre, publicat per Anagrama i fenomen de vendes a Itàlia. L'escriptor ha estat guionista de les últimes pel·lícules de Nanni Moretti, 'El caimà' i 'Habemus papam'

El guionista de cinema i novel·lista italià Francesco Piccolo és aquests dies a Barcelona per presentar el seu últim llibre, 'Momentos de inadvertida felicidad', un èxit de vendes al seu país des que va ser publicat el 2010, perquè creu que "funciona com un antidepressiu ". Amb tocs autobiogràfics, petits fragments i molta ironia, Piccolo posa la seva mirada en les petites coses de la vida que sorgeixen quan menys les espera i que provoquen instants més que valuosos i que mereixen ser recordats.
Un missatge de telèfon que diu el que no diu, el principi de les pel·lícules porno, quan els personatges van vestits i no es coneixen, el soroll de les estovalles quan els cambrers els sacsegen descuidadament al lavabo o els gestos automàtics i ràpids dels farmacèutics quan envolten els medicaments són alguns d'aquests moments de felicitat que l'escriptor, nascut a Caserta fa 48 anys, consigna en el seu particular títol.

Un llibre irònic i autobiogràfic
Acompanyat per l'editor d'Anagrama, Jorge Herralde, avui ha explicat en roda de premsa que aquest "llibre estrany" va ser engreixant a l'interior del seu ordinador, com una mena de dipòsit de "coses molt personals, lliures i independents". Sense una estructura narrativa complexa, reconeix que és "en certa mesura, autobiogràfic" en reflectir molts aspectes de la seva personalitat, fins i tot aquells més desagradables. "Aquí –explica– incloc alguns textos de coses que em provoquen cert plaer quan les faig encara que sé que estan malament". Per tant, afegeix Piccolo, "és una ironia sobre un mateix i fins i tot contra un mateix".
Guionista de pel·lícules com 'Habemus Papam' i 'El caimà' amb el seu amic Nani Moretti, no amaga l'escriptor que molt del que inclou en el llibre pensava que era una cosa que li passava només a ell, "però el gran èxit que ha tingut a Itàlia és perquè hi ha hagut un procés d'identificació ". També creu que és degut al fet que el que més li interessa explicar són les relacions humanes. " Moretti, d'alguna manera, ens ha influenciat a tots, a Itàlia. A més, tenim moltes coses en comú, hem escrit pel·lícules junts i ara estem amb un projecte conjunt".
Respecte a la visió que ofereix de Roma, afirma que "és d'encant i gran amor, bàsicament perquè no sóc romà i tinc la doble mirada del que viu a Roma, però alhora se segueix sentint estrany a la ciutat".

Més continguts de