Novetat editorial
Llegim 16/08/2012

'Res no s'oposa a la nit', de Délphine de Vigan, a Edicions 62

El llibre prova de reconstruir la biografia de la mare de l'escriptora, Lucille, que es va suïcidar l'any 2009. Va ser un dels llibres més venuts a França l'any passat

Ara
1 min
Coberta de 'Res no s'oposa a la nit'

Barcelona"La meva mare estava blava, d'un blau pàl·lid barrejat de cendres, amb les mans estranyament més fosques que el rostre, quan la vaig trobar a casa seva, aquell matí de gener. Les mans semblaven tacades de tinta en el plec de les falanges. La meva mare era morta des de feia dies". Així comença 'Res no s'oposa a la nit', novel·la que Edicions 62 i Anagrama publicaran –en català i castellà, respectivament– a principis d'aquest mes de setembre.

L'escriptora francesa reconstrueix la vida dissortada de la seva mare, Lucille, que després d'anys de patir depressió es va suïcidar. De Vigan combina els capítols biogràfics sobre Lucille i els de la seva recerca personal. A França, la novel·la va vendre més de 400.000 exemplars l'any 2011 i va guanyar el premi de novel·la FNAC, el premi Renaudot des Lycéens i el France Télévisions 2011.

stats