Novetat editorial
Llegim 23/11/2011

'Cada família, un porc', primer llibre de contes d'Hilari de Cara

El poeta i novel·lista Hilari de Cara acaba de presentar nou llibre, la primera incursió en la narrativa curta, dos anys després de publicar l'esplèndida 'Un llac en flames' a Quaderns Crema

Ara
1 min
Imatge de la intrigant coberta de 'Cada família, un porc'

BarcelonaCada família, un porc és la primera incursió d’Hilari de Cara en la narració curta. Aquest recull aplega uns contes sorprenents des del punt de vista temàtic, argumental i tècnic. Lectors i crítics solvents han manifestat en moltes ocasions que l’obra poètica i narrativa de l’autor sempre és una sorpresa, sempre presenta canvis de perspectiva i de to que reflecteixen unes enormes aptituds literàries que el fan únic en la nostra literatura.

El lector té a les mans dotze narracions segmentades i obertes, oníriques, màgiques, eròtiques, sarcàstiques, algunes duríssimes des del punt de vista argumental, i sempre poètiques. Trobareu també històries que possiblement apunten futurs desenvolupaments en novel·les, i d’altres en què Mallorca —entre altres espais narratius, com ara Roma o Barcelona— cobra una dimensió al·legòrica, a través d’ambients i de personatges.

Hilari de Cara i Calaseiz ha assolit una llarga i reconeguda trajectòria com a poeta. És autor de L’espai del senglar (1985); Quaderns d’Es Llombards (1991); Poemes (1985-1991) (1998); Bolero (1998); Absalom (2007), premi Pollença i premi Cavall Verd-Josep Maria Llompart 2008 de la crítica; i Postals de cendres (2008), premi Serra d’Or 2009 de la crítica. Com a narrador, l’any 2009 va publicar la seva primera novel·la, Un llac en flames, que fou guardonada amb el premi Qwerty de la crítica al millor autor revelació de l’any.

stats