ARA Llegim

L’IEC i la Societat Catalana d’Estudis Clàssics se sumen a la commemoració del centenari d’Espriu

Les Jornades Salvador Espriu se celebraran aquest dijous i divendres, 18 i 19 d'abril, i consistiran en diverses conferències al voltant de l'obra de l'escriptor

Amb motiu del centenari del naixement de l'autor de 'La pell de brau', l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i la Societat Catalana d'Estudis Clàssics (SCEC), filial de l'IEC, organitzen les Jornades Salvador Espriu, que tindran lloc a la seu de l'IEC dijous i divendres vinent, 18 i 19 d'abril. Consisteixen en diverses conferències, i estan coordinades per Carles Miralles, membre de la Secció Filològica i catedràtic del Departament de Filologia Grega de la Universitat de Barcelona (UB). L'obertura de les Jornades serà el dijous, 18 d'abril, a les sis de la tarda a la Sala Prat de la Riba, i els parlaments inaugurals seran a càrrec de Salvador Giner, president de l'IEC, i Montserrat Jufresa, presidenta de la SCEC. Les Jornades es retransmetran en directe per Internet.

La primera conferència de les Jornades, "Diagnosi de l'esclau geperut Eumolp, company de mort de la princesa Antígona", la pronunciarà Carles Miralles; tot seguit, serà el torn de Francesc Vallverdú, membre de l'IEC, amb la conferència "Revisitant el model de llengua d'Espriu".

El segon dia de les Jornades s'encetarà, a les deu del matí, amb la intervenció d'Ernest Marcos, professor de filologia grega de la UB: "Amb una freda determinació: a propòsit de 'Les roques i el mar, el blau'", i continuarà amb la conferència del periodista i escriptor Agustí Pons, titulada "Un biògraf en el laberint d'Ariadna". A tres quarts de dotze del migdia, Francesc Parcerisas, poeta, traductor i crític literari, oferirà la conferència "Espriu a les mans dels seus primers lectors", i Mariàngela Vilallonga, catedràtica de Filologia Llatina de la Universitat de Girona i vicepresidenta de l'IEC, parlarà de "La claror ordenada dels mots d'Espriu, segons Maria Àngels Anglada". Montserrat Jufresa clourà les Jornades a un quart de dues del migdia.

Les Jornades es complementaran amb l'exposició "POÈTICA CÒDEX. MIREM ESPRIU. Una proposta de llibres d'art", amb obres de Marina Berdalet, Manuela Candini, Montse Ginesta, Eva Figueras i Marian López, que es pot veure del 15 al 19 d'abril al claustre de l'IEC.

Més continguts de