LITERATURA

La històrica llibreria Ona reobrirà a l'octubre al carrer Gran de Gràcia

La botiga, fundada el 1962 a Gran Via, havia tancat per problemes econòmics el 2010

La històrica llibreria Ona reobrirà pròximament al número 217 del carrer Gran de Gràcia de Barcelona, tres anys després de la seva clausura a la Gran Via, on va obrir el 1962. La llibreria era un dels símbols de la difusió del llibre en català, i els seus propietaris, amb Montserrat Úbeda a la direcció, recuperaran el projecte, segons publica 'L'independent de Gràcia'.

La llibreria –creu de Sant Jordi el 1986– va tancar a la tardor del 2010 a causa dels problemes econòmics de la distribuïdora L'Arc de Berà S.A., la propietària del local que tenien que havia anat perdent força quan importants fons d'editorials, com Proa i Enciclopèdia Catalana, es van integrar en el Grup62 l'any 2008.

Quan van tancar el 2010 afirmaven que ja havien "complert la seva tasca" i no podien fer de "mecenes" del llibre en català amb un mercat ja normalitzat –l'havien fundat Josep Espar i Ticó, Jordi Úbeda i Ermengol Passola amb el compromís de recuperar la cultura i llengua catalanes–. Ara tornaran amb un espai més reduït però amb novetats com tallers, espai infantil i vendran souvenirs catalanistes.