Suplements 07/11/2019

Xerrades, tallers i exposicions aporten coneixement a la festa

1 min

La Festa-Concurs de la Ratafia és també un espai de coneixement sobre el món de la ratafia a través de conferències, exposicions i tallers.

Entre les conferències destaca la de la xef Carme Ruscalleda, que sota el títol Cuina i natura 2.0 posarà en valor els productes del territori i els paisatges de casa nostra a l’hora de presentar els plats a taula. Entre les altres conferències programades hi ha la de l’enginyer Pau Matias-Guiu, que parlarà de “la tradició de la ratafia des de la ciència”, la del periodista especialitzat en gastronomia Salvador Garcia-Arbós, que oferirà la xerrada Som llaminers de fa temps, o la de l’investigador del departament de Geografia de la UAB Martí Boada sobre les Herbes remeieres i licoreres.

Pel que fa a les exposicions, es podran visitar la titulada Rosquilles, bunyols, melindros i torrons. La confiteria farnesenca al s. XIX, també la que porta per títol La Ratafia a Santa Coloma de Farners: els orígens i les persones o la mostra L’univers de la ratafia, a la pastisseria Trias de Santa Coloma, entre altres.

Entre els tallers destaca el dels mestres aiguardenters Joan Pujades i Tomàs Bosch sobre destil·lació d’aiguardent, el taller familiar de pastisseria a càrrec dels pastissers locals Quim Manco i Andreu Climent o la xerrada-taller sobre olors Olorem la ratafia, que farà Ernesto Collado.

stats