Publicitat
Publicitat

Una identificació digital perquè milions de persones sense documents puguin demostrar qui són

Accenture i Microsoft s'uneixen per crear una base de dades global amb 'blockchain'

La tecnologia podria ajudar els 1.100 milions de persones que hi ha a tot el món sense documents oficials a demostrar qui són. Accenture i Microsoft s'han unit per crear una xarxa d'identificació digital d'aquestes persones amb tecnologia 'blockchain' com a part d'un projecte que compta amb el suport de les Nacions Unides. 

Així, moltes persones, com els refugiats, podran demostrar qui són i aconseguir accés a serveis bàsics. "Sense identitat no pots accedir a l'educació, als serveis financers, a l'assistència sanitària. Ets denunciat i marginat de la societat", va dir el director gerent de serveis financers d'Accenture: "Tenir una identitat digital és un dret humà fonamental".

Una 'blockchain' és una base de dades formada per cadenes de blocs dissenyades perquè no es puguin modificar un cop han estat publicades. Per aquest motiu, és molt útil per emmagatzemar dades ordenades en el temps sense que es puguin modificar ni revisar. Amb aquesta tecnologia es crearien les bases de dades per identificar legalment les persones.

Accentur i Microsoft van donar a conèixer un prototip de la xarxa dilluns passat a la seu de les Nacions Unides a Nova York durant la segona cimera de l'ID2020, un consorci que promou l'objectiu de desenvolupament sostenible de l'ONU 2030 de proporcionar identitat legal per a totes les persones del planeta.

Més continguts de