Societat 02/09/2014

Barcekholm, el 'mapping' internacional de la Mercè

12 il·lustradors catalans i suecs han creat enguany les projeccions de la façana de l'Ajuntament

Ara
1 min

BarcelonaFer un petó o donar la mà quan es coneix una persona. Perdre els nervis o mantenir la calma quan s'atura de manera inesperada un ascensor. Són algunes de les maneres d'afrontar situacions socials que diferencien els ciutadans de Barcelona i els d'Estocolm. Sense caure en clixés, el 'mapping' Barcekholm fa una trobada simpàtica entre les dues ciutats.

"Barcekholm és un 'mapping' de ficció en el qual dos edificis similars parlen a través de dos personatges, la Sophia, d'Estocolm, i en Jaumet, de Barcelona. S'enamoren i mostren, sense voler, la manera de ser dels ciutadans", explica Mariona Omedes, coordinadora del projecte i realitzadora de Nueveojos.

Aquest espectacle és singular, perquè per primera vegada es projecta en dos edificis similars, el del ministeri d'Exteriors a Estocolm i la façana de l'Ajuntament de Barcelona.

Durant el mes d'agost, el 'mapping' ja s'ha vist a l'Stockholm Culture Festival, una de les cites culturals més importants de Suècia i en la qual Barcelona n'era la ciutat convidada.

Projeccions diàries durant la Mercè

Els il·lustradors catalans que hi han participat són Roser Capdevila, coneguda dibuixant de 'Les tres bessones', Ed Carosia, Luci Guitérrez, Martín Tognola, Sonia Pulido i Pep Boatella.

D'Estocolm hi ha Pia Koskela, Stina Wirsén, Sara Lundberg, Elisabet Ericson, Elin Svensson i Klas Fahlén. Tots han posat la seva marca personal en el Barcekholm, que es podrà veure cada vespre, en tres sessions de 20 minuts, a la façana de l'Ajuntament del 19 al 24 de setembre, per la Mercè 2014.

stats