EL CONGRÉS DEL PSOE
Crònica 14/01/2012

Guerra de xifres pels delegats que donen suport a Chacón o Rubalcaba

Ara
1 min

MADRIDEls equips d'Alfredo Pérez Rubalcaba i Carme Chacón van començar ahir a interpretar els resultats de les assemblees locals que trien les propostes de delegats per al congrés de Sevilla. Ja hi ha guerres de xifres en què donen per descomptada la victòria dels seus respectius candidats. L'exemple més clar és Madrid, on ja s'han celebrat un centenar d'assemblees, tot i que encara en queden unes cinquanta per al cap de setmana.

Fonts de l'equip de Rubalcaba van destacar la victòria dels delegats del seu candidat en vuit grans agrupacions de la capital, mentre que fonts del PSM destacaven la victòria en sis agrupacions importants de les altres llistes, que avalen les tesis del seu líder regional, Tomás Gómez, considerat pròxim a Chacón, tot i que no s'ha posicionat. En l'agrupació a la qual abans pertanyia l'exvicepresident, la de Chamberí, els seus partidaris van ser 124, menys que els 140 que van votar la llista de Gómez, cosa que dóna a aquests últims quinze delegats enfront dels tretze que representaran Rubalcaba en el congrés regional previ al federal.

En canvi, fonts de l'entorn de Carme Chacón donen per fet que ja compten amb el suport dels delegats madrilenys inclosos en les llistes de Tomás Gómez.

El compte de Rubalcaba a Twitter va anunciar ahir que l'agrupació del seu poble natal, Solares (Cantàbria), li ha donat suport amb un 80% dels vots. És el cinquè polític més seguit a Twitter. En els comptes de Chacón a Twitter, tant en el seu propi com en la de la seva candidatura, no hi ha referències a les votacions de les agrupacions.

stats