ART
Cultura 08/02/2013

Detenen una dona per fer una pintada a 'La llibertat guiant al poble', de Delacroix

La jove va escriure 'AE911', cosa que podria tenir relació amb un grup nord-americà que demana la reobertura de la investigació sobre els atemptats de l'11-S

Efe
1 min

ParísUna jove "aparentment desequilibrada" va fer una pintada al cèlebre quadre 'La llibertat guiant al poble', d'Eugène Delacroix, que està exposat a la delegació del museu de Louvre de Lens, al nord de França, ha informat avui la sala. Els fets van tenir lloc a última hora de la tarda de dijous. La jove va fer una inscripció amb un retolador a la part baixa de la dreta del quadre que representa una dona, al·legòricament, la llibertat, dirigint un poble revoltat. L'agressora va ser reduïda per un empleat del museu ajudat per un visitant.

La detinguda, de 28 anys i sense antecedents, va ser traslladada a dependències policials de Lens, on està sent interrogada. De moment es desconeixen els motius de l'acte vandàlic, encara que alguns mitjans han assenyalat que la jove va escriure 'AE911', que pot tenir relació amb un grup nord-americà que demana la reobertura de la investigació sobre els atemptats de l'11-S. El museu de Louvre, que ha presentat una denúncia per aquest acte vandàlic, ha enviat una restauradora a Lens per determinar els danys causats, però ha assenyalat que a primera vista semblen "superficials" i que "podran ser netejats fàcilment".

La cèlebre obra, pintada per Delacroix el 1830 i que feia referència a les revoltes populars a París de juliol d'aquell any contra Carles X, es trobava al Louvre de Lens des del passat 21 de novembre, poc abans que el president francès, François Hollande, inaugurés aquesta delegació del cèlebre museu parisenc al desembre. S'hi estarà un any, en aquest Louvre, després, tornarà a París.

stats