Cultura 10/09/2012

La Diputació de Barcelona restaura el retaule gòtic de l'església de Rubió

Està considerat com una obra mestra de l'art medieval català. Les taules que el formen s'han netejat i s'han reparat les esquerdes que hi havien aparegut

Ara
1 min
El retaule gòtic de l'església de Santa Maria de Rubió / DIPUTACIÓ DE BARCELONA

BarcelonaEl Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Diputació de Barcelona ha finalitzat els treballs de manteniment del retaule gòtic de l'església de Santa Maria de Rubió, una de les obres mestres de l'art medieval català. S'han netejat les taules, pintades a l'oli, s'han reparat les esquerdes que havien aparegut i s'ha consolidat la pintura en alguns punts que mostraven perill de despreniment. El cost de les obres és de 3.710 euros. Aquesta restauració és la segona que s'ha practicat al retaule, que el 1995 ja va ser desmuntat i les taules, sotmeses a tasques de sanejament general.

Aquest retaule del segle XIV que presideix l'altar major de l'església és obra del pintor conegut com Mestre de Rubió. La qualitat i el virtuosisme de les pintures ha portat els especialistes a pensar que el Mestre de Rubió coneixia la tècnica de la miniatura dels còdexs medievals.

Està dedicat a la Mare de Déu i recull 14 escenes dels misteris de goig, de dolor i de Glòria: l'Anunciació, la Nativitat, l'Epifania, les escenes de la Passió de Crist, la Resurrecció, l'Ascensió, la Pentecosta i la Coronació de la Mare de Déu. Aquestes imatges estan envoltades de reis i profetes de l'Antic Testament, apòstols i evangelistes.

stats