MÚSICA
Cultura 24/05/2012

Pastora treu el primer disc en català: 'Una altra galàxia'

Aquesta dijous a les 7 de la tarda faran un xat amb els seus fans a l'Ara.cat. El disc es podrà comprar amb el diari aquest cap de setmana abans que arribi a les botigues

Ara
2 min
Els germans Riba i Dolo Beltrán tornen amb un nou disc de Pastora.

Barcelona'Una altra galàxia' és el títol del disc i del 'single' del nou treball de Pastora, el primer del grup format per Dolo Beltrán, Pauet i Caïm Riba on canten íntegrament en català –una llengua que ja havien utilitzat en cançons com 'Planetes marins', inclosa en l'àlbum 'La vida moderna' (2005), i 'Dolços somnis', del disc 'Un viaje en noria' (2011)–. Quasi un any i mig després de pujar a la nòria, el trio ha recollit 12 temes –algunes composicions que ja tenien al calaix i d'altres de noves– en un nou disc.

Aquest dijous el grup presentarà en un xat a l'Ara.cat el nou treball als seus fans, que el podran aconseguir aquest dissabte i diumenge amb l'ARA, una setmana abans que a les botigues i per 9,95 euros. Descriuen la cançó que dóna nom al CD, 'Una altra galàxia', com "un tema directe, rítmic i diàfan" que barreja prop i electrònica amb l'estil inconfusible del trio barceloní. Podeu escoltar el single aquí.

'Una altra galàxia' és el cinquè àlbum d'estudi de Pastora. El viatge del grup va començar el 1996 com a projecte audiovisual dels germans Riba. Caïm era músic, i Pauet, dissenyador de joies i grafista. En directe combinaven projeccions d'imatges psicodèliques amb música electrònica. Es feien dir Pastora, com a homenatge a la seva mare, Mercè Pastor, a qui un nòvio li deia Pastora. La consolidació del projecte va arribar l'any 2000, quan els germans Riba van incorporar al grup l'actriu Dolo Beltrán. Amb ella van enregistrar l'àlbum 'Pastora' (2001). En aquell disc van incloure-hi 'Lola', la cançó que els va fer aparèixer a les llistes d'èxit. Van ser nominats als Grammy llatins.

La repercussió popular els va impulsar, però fins al setembre del 2005 no van publicar la continuació: 'La vida moderna'. Pastora van fer un tomb cap al pop més clàssic a 'Circuitos de lujo' (2008). Així i tot, no van oblidar les maneres electròniques, i el 2009 van publicar l'àlbum de remescles 'Pastora RMX ED'. L'electropop i la música disco també van donar cos al següent disc, Un 'viaje en noria' (2011), sobretot al senzill 'Feel the magic'. I el ball continua ara a 'Una altra galàxia'.

stats