Cultura
Cultura 23/09/2011

Els premis Terenci Moix recorden l'escriptor i homenatgen la fotògrafa catalana Colita

També han rebut el guardó els cineastes Theo Angelopoulos i Agustí Villaronga, el músic Carles Santos i la balladora María Pagés, entre d'altres

Acn
2 min

BarcelonaUn any més, els Premis Internacionals Terenci Moix han recordat la figura de l'escriptor barceloní i han distingit personalitats rellevants de la cultura de tot el món. En aquesta ocasió, el Premi Especial del Jurat ha estat per a la fotògrafa catalana Colita, especialitzada en retrat i considerada la fotògrafa de la denominada Gauche Divine barcelonina.

En l'àmbit de la literatura, el director i fundador del Nouvelle Observateur, el periodista i escriptor Jean Daniel, ha recollit el premi en la modalitat de Crònica; en l'apartat d'Assaig s'ha premiat Desde los bosques nevados, de l'escriptor madrileny Juan Eduardo Zúñiga -la seva dona ha recollit el guardó en nom seu, ja que no ha pogut assistir a la gala per problemes de salut-, i en Ficció, l'escriptor israelià David Grossman ha vist guardonada la seva obra Tota una vida. El premi a la trajectòria literària ha estat per al poeta sirià Adonis.

Pel que fa a les arts escèniques, l'espectacle Autoretrato, de la balladora María Pagés, ha estat mereixedor del Premi d'Arts Escèniques. Ha recollit el premi a la trajectòria en aquest àmbit el músic de Vinaròs Carles Santos, que des del 1978 es dedica a la composició i interpretació de la seva pròpia obra.

En l'apartat de cinematografia, el director mallorquí Agustí Villaronga ha recollit el premi de Cinematografia de l'Any per la pel·lícula Pa negre, guanyadora de nou premis Goya i tretze premis Gaudí. El premi a la trajectòria cinematogràfica, que no es va donar a conèixer fins al passat 25 d'agost, ha estat per al cineasta grec Theo Angelopoulos, autor de films com La mirada d'Ulisses.

La banda sonora de la cerimònia de lliurament ha estat obra del compositor Mauricio Villavecchia, que ha interpretat la seva música a l'acordió juntament amb el violinista Olvido Lara i el cantaor Miguel Poveda. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha conclòs l'acte conduït pels actors Natalia Menéndez i Enric Majó, al qual ha assistit la ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde.

stats