Cinema
Cultura 02/03/2012

Ventura Pons: "M'he sentit molt sol defensant el cinema català"

El cineasta català estrena la pel·lícula que fa 23 de la seva filmografia, 'Any de Gràcia', i parla amb l'ARA al despatx de la seva productora

Ara
1 min

BarcelonaVentura Pons estrena un nova comèdia amb Rosa Maria Sardà ambientada al barri de Gràcia i amb música d'El Petit de Cal Eril, Mazoni i Sanjosex. 'Any de Gràcia' aborda la difícil situació dels joves d'avui dia, però en clau positiva: "És que em nego a pensar que tot va malament", diu Pons. "Quan jo vaig començar a fer teatre, tot ho fèiem amb una sabata i una espardenya i no hi havia ajudes per fer res". En aquesta línia, el director no subscriu les queixes contra les retallades al cinema que van fer els presentadors de la gala dels Gaudí. Considera que "si retallen les escoles i la sanitat, com no ens han de retallar a nosaltres".

Pons anuncia que prepara un projecte relacionat amb la figura de Rodoreda, que aborda "la reconstrucció d'una trobada a Ginebra entre Josep Maria Castellet i Mercè Rodoreda". Respecte als èxits recents del cinema català, assegura que "la situació de l'exhibició, avui en dia, és dramàtica". En aquest sentit, assenyala que 'Pa negre' "hauria d'haver fet dos milions i mig d'espectadors". El cineasta diu que de vegades s'ha trobat "molt sol" defensant el cinema català, però que afortunadament "això ha canviat molt, actualment".

Podeu llegir l'entrevista sencera a l'ARA PREMIUM.

stats