Cultura 01/07/2013

El nou àlbum d'Astèrix, ambientat a Escòcia, serà "tradicional però amb sorpreses"

Jean-Yves Ferri, l'autor que succeirà Albert Uderzo com a dibuixant de les aventures dels populars gals, promet "un viatge èpic" a 'Astèrix i els pictes'

Efe
2 min
Astèrix, Idèafix i Obèlix, vestits amb el tradicional 'kilt' escocès

LondresLa nova aventura d'Astèrix i Obèlix, que es publicarà el proper octubre i portarà els irreductibles gals a Escòcia, serà "tradicional" però inclourà "alguna sorpresa", segons va revelar l'autor del llibre, Jean-Yves Ferri. Ferri va ser triat entre diversos candidats per, juntament amb el dibuixant Didier Conrad, prendre el testimoni dels creadors de les historietes: Albert Uderzo i el ja mort René Goscinny, en la que serà la primera obra realitzada per altres artistes des de l'inici de la saga l'any 1959.

A 'Astèrix i els pictes', que es publicarà el 24 d'octubre a França, els valents gals, acompanyats del gos Idèfix, travessen el canal de la Mànega fins a terres escoceses, on ajudaran els pictes −les tribus indígenes d'Escòcia− a defensar-se dels legionaris romans. "Al més pur estil tradicional, 'Astèrix i els pictes' és un viatge èpic a una terra plena de tradicions i història", explica el guionista francès, de 54 anys. "Aquesta aventura portarà els gals al cor d'Escòcia, on coneixeran aterridors guerrers i antics clans de pictes i descobriran el whisky, les gaites, els orígens del mur d'Adrià i la llar del monstre del llac Ness".

El que sembla que no passarà, tot i la imatge promocional del llibre, és que Astèrix i Obèlix es posin el 'kilt' o faldilla escocesa: "Simplement, no encaixava en la història", ha declarat Ferri.

Astèrix i Obèlix, que han venut 350 milions de còmics, han estat traduits a 107 idiomes i han inspirat dotze pel·lícules, arriben a Escòcia en un moment en què aquesta nació històrica ha recuperat la lluita per la independència. "Aquest tema sorgeix molt subtilment", assenyala Ferri, que subratlla el poder del còmic per abordar amb humor assumptes contenciosos. Part de l'atractiu de l'astut Astèrix i el seu company Obèlix, conclou, és que "busquen la pau" i "defensen les minories", en aquesta ocasió, els pictes, decidits a no deixar-se conquerir per les legions romanes de Juli Cèsar.

stats