PREMIS LITERARIS
Cultura 13/01/2011

Premi per a Melania Mazzucco

Melania Mazzucco ha aconseguit, en poc més de quinze anys i vuit novel·les, un dels premis més prestigiosos de les lletres italianes. El mes que ve apareixerà la traducció al castellà de la seva última novel·la, La larga espera del ángel.

Redacció
1 min
Retrat de Melania Mazzucco

BARCELONAEl Viareggio-Tobino és un dels premis amb més història de les lletres italianes. Durant les vuit dècades llargues que s'ha concedit ha reconegut l'obra d'autors com Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Primo Levi, Giorgio Manganelli i Giorgio Bassani, entre d'altres. Enguany ha decidit premiar la trajectòria de Melania Mazzucco, nascuda a Roma l'any 1966 i traduïda des de fa més d'una dècada a casa nostra, tot i que només en castellà.

Les primeres novel·les, El beso de la medusa (1997) i La cámara de Baltus (1998) van ser publicades per Seix Barral. Després d'un parèntesi de sis anys, Anagrama va reemprendre la tasca de publicar l'autora l'any 2004, poc després que Mazzucco guanyés el premi Strega amb Vita. Més tard ens han arribat Ella, tan amada(2006) i Un día perfecto (2008), obres en què l'entrellaçament de microhistòries marca de la casa de l'autora arriba a la seva màxima expressió. El Viareggio-Tobino li arriba un any després de publicar La larga espera del ángel, novel·la que arribarà a les llibreries el mes que ve i que recorda la vida del pintor venecià Tintoretto (1518-1594) fent un retrat fidel de l'època en què va viure.

stats