Economia 18/01/2013

Acciona recorre al TSJC la resolució contra l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat

Aquest recurs se suma al de la Generalitat contra l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya, que va deixar sense efecte la licitació.

Efe
2 min
Una imatge de les instal·lacions de la potabilitzadora Aigües Ter Llobregat (ATLL).

BarcelonaAcciona Aigua ha interposat aquest divendres un recurs davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la resolució de l'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC) que el passat 2 de gener va decidir la seva exclusió de la licitació d'Aigües Ter-Llobregat (ATLL).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest recurs contenciós administratiu se suma al que ha interposat la Generalitat davant el mateix TSJC defensant l'acord de l'òrgan de contractació que va decidir l'adjudicació del concurs al consorci liderat per Acciona Aigua, ha informat la companyia.

També assenyala que la mera interposició del recurs fa que la resolució de l'OARCC "no pugui considerar-se ferma", cosa que impedeix l'anul·lació de l'adjudicació del contracte fins que els tribunals es pronunciïn definitivament.

El TSJC demana tota la documentació

Per altra banda, el TSJC ha demanat a la Generalitat tota la documentació, fins i tot la confidencial, de l'expedient d'adjudicació d'ATLL, que va ser declarada nul·la per l'òrgan de control de l'administració catalana.

En una providència, a la qual ha tingut accés Efe, la secció cinquena de la sala contenciosa administrativa del TSJC requereix a la Generalitat que li lliuri tota la documentació de l'expedient administratiu, sense perjudici que una vegada la rebi decideixi sobre la necessitat de preservar-ne la confidencialitat.

El TSJC ha emès aquesta providència, amb data 7 de gener, després que la Generalitat recorregués davant l'alt tribunal català la resolució de l'OARCC, que anul·lava l'adjudicació d'ATLL a Acciona, per la qual també licitava Agbar.

El TSJC ha pres aquesta decisió després que Agbar l'instés a demanar a la conselleria de Territori que li lliurés tots els documents de l'expedient administratiu, entre els quals hi ha la proposta tècnica i l'oferta econòmica plantejada per Acciona.

La Generalitat, que va rebre aquesta providència dimecres passat, dia 16, té de termini fins al dia 30 d'aquest mes per atendre la reclamació del jutge i lliurar tota la documentació que se li requereix.

L'adjudicació d'ATLL a Acciona ha derivat en un entrebanc per a la Generalitat, després que Agbar impugnés aquesta decisió i l'OARCC li donés la raó.

Ara, el futur de la gestió d'ATLL està en mans dels tribunals.

La privatització més important

La privatització d'aquesta empresa pública és la més important duta a terme per la Generalitat, que preveia embutxacar-se 1.000 milions d'euros amb aquesta operació.

De fet, el Govern ha rebut ja els primers 300 milions d'euros d'Acciona, uns diners que estan ara en suspens, si finalment la justícia anul·la l'adjudicació.

Si això es produeix, la Generalitat no només hauria de tornar aquests 300 milions d'euros a Acciona, sinó fer front a una indemnització.

stats