Economia 17/06/2013

Iberia diu que el creixement de Vueling "no té límit"

El president del grup admet que Iberia Express sí que està limitada perquè el seu únic objectiu és connectar amb Madrid

Joan Faus
1 min
Vueling, que té el seu epicentre a l'aeroport de Barcelona, on és l'aerolínia líder, continuarà sent independent malgrat que IAG l'hagi comprat.

SantanderEl president d'IAG i d'Iberia, Antonio Vázquez, ha dit aquest dilluns que Vueling "no té límit en el seu creixement"; en canvi Iberia Express sí que en té. L'explicació que ha donat el directiu –en la seva intervenció en unes jornades econòmiques a la Universitat Menéndez Pelayo de Santander i organitzades per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE)– és que la primera pot operar entre tot tipus de destins mentre que la segona només ho fa en direcció a Madrid per tal d'alimentar les connexions de llarg radi d'Iberia que surten des de l'aeroport de Barajas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

IAG, grup que formen Iberia i British Airways, va tancar a l'abril una opa sobre Vueling, també al preu de 9,25 euros per acció, gràcies a la qual va passar de controlar un 45,85% de les accions de la 'low cost' a controlar-ne més d'un 90%. L'operació li va costar més de 123 milions d'euros, i l'opa d'exclusió que ara es planteja li costaria 26 milions més.

Vázquez ha valorat d'aquesta forma les declaracions que va fer la setmana passada el conseller delegat d'IAG Willie Walsh, que va pronosticar que Vueling podria superar Iberia en nombre de vols de curt i mitjà radi.

stats