ASSEGURANCES
Economia 18/01/2012

Imputen exdirectius d'Agrupació Mútua per descapitalitzar l'asseguradora

El jutge ha citat Jordi Conejos i Miquel Navas

Efe
2 min

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha citat a declarar com a imputats els exdirectius d'Agrupació Mútua Jordi Conejos i Miquel Navas per una presumpta descapitalització de l'asseguradora a través d'un projecte que beneficiava la immobiliària encarregada de construir-ne la seu.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat a Efe fonts judicials, el titular del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ha citat els dos exdirectius, juntament amb l'exadministrador de la immobiliària Lodares 98, en el marc de la investigació que té oberta arran d'una querella presentada per la Fiscalia.

La querella acusa Conejos i Navas, consellers delegats d'Agrupació Mútua en l'època en què la presidia l'exresponsable del Palau de la Música Fèlix Millet, dels delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, estafa i falsificació en document mercantil.

El ministeri públic va interposar la seva querella d'acord amb la denúncia que li va presentar la nova direcció d'Agrupació Mútua després de ser intervinguda per la Direcció General d'Assegurances a final del 2009.

Els exdirectius d'Agrupació Mútua declararan davant del jutge el pròxim 15 de febrer per aclarir si, tal com assenyala la Fiscalia, amb la seva gestió del projecte immobiliari de plaça Cerdà que havia d'albergar la seu de la seva societat participada Amci van causar un perjudici econòmic de prop de 20 milions d'euros.

Segons investiga la Fiscalia, les pèrdues esmentades deriven de la compra del solar on l'asseguradora pretenia construir la seva seu, realitzada el 2007 per Conejos, i de l'adquisició d'una part de la societat conjunta que Agrupació Mútua va crear amb la immobiliària Lodares 98 per construir l'edifici.

La querella creu que els imputats van incórrer presumptament en "actes de descapitalització" d'Agrupació Mútua i de la societat participada per AMCI-BD, "en benefici gairebé exclusiu de la societat Lodares 98".

Aquesta descapitalització, considera el ministeri públic, es va perpetrar mitjançant el pagament d'un important sobrepreu no justificat en l'adquisició dels terrenys on havia d'edificar-se la futura seu de l'entitat, i la realització de contractes i convenis "extraordinàriament beneficiosos" per a Lodares 98.

La investigació del fiscal ha constatat també importants pagaments sense justificació i facturació falsa –sigui per serveis no prestats o "inflats"–, que, segons els pèrits, van causar un important perjudici patrimonial a l'asseguradora.

Tots dos imputats eren consellers delegats d'Agrupació Mútua durant l'època en què va estar presidida per Fèlix Millet, qui, apunta la querella, en una de les reunions de la directiva va manifestar la seva "sorpresa i disconformitat" per una de les operacions que beneficiaven la immobiliària Lodares 98.

stats