Economia 25/06/2016

Víntegris s’alia amb la xinesa Feitian per a l’internet de les coses

L’acord amb la companyia xinesa permetrà fabricar els xips que durà incorporats el software de Víntegris per a la identificació dels objectes en les seves comunicacions

Xavier Grau
2 min
Víntegris s’alia amb la xinesa Feitian per a l’internet de les coses

Víntegris, companyia catalana especialitzada en la identificació, els certificats, la firma digital i l’autenticació d’usuaris, ha arribat a un acord amb la companyia xinesa Feitian per entrar en el negoci de l’internet de les coses, segons ha explicat a l’ARA el fundador i soci majoritari de la companyia, Facundo Rojo. L’empresa, que fins ara oferia productes de software per autenticar els usuaris de web, amb clients de la talla de BBVA, Banc Sabadell, Kutxa, Bankinter o Catalana Occident, entre d’altres, ha volgut fer un pas més entrant també en la signatura digital.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“Aquest és un punt d’inflexió per a la companyia”, explica Rojo. Fins ara la signatura digital només es podia fer amb un suport físic, normalment un lector de xips que permetia donar validesa a l’ús de certificats com els de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre o el DNI electrònic, que porta el xip incorporat. Però a partir d’ara, per la transposició de la normativa europea, no caldrà el suport físic i es podrà fer des del núvol. Això ha obert un nou camp, de manera que la companyia impulsa una línia de negoci per convertir-se en emissora de signatura digital al núvol. Això ha portat a un llarg procés d’homologació però, un cop acabat, permetrà als clients poder signar digitalment i en mobilitat tot tipus de documents amb la mateixa validesa que si fos un document físic.

El nou pas que ha portat a l’acord amb la xinesa Feitian -una companyia amb una facturació de més de 200 milions d’euros-és la necessitat futura d’identificació que caldrà en la comunicació entre els objectes a través de la xarxa. Un cotxe connectat, per exemple, necessitarà un xip i un programari per poder identificar-se davant d’altres objectes amb els quals es comuniqui -com un aparcament o un semàfor- amb seguretat i sense que es pugui hackejar.

Creixement i internacionalització

L’acord amb la companyia xinesa permetrà fabricar els xips que durà incorporats el software de Víntegris per a la identificació dels objectes en les seves comunicacions. L’acord permetrà a Víntegris impulsar el creixement -amb 60 empleats, el 2015 va facturar 4,2 milions, un 30% més que el 2014-, i aquest any espera superar els 5 milions, i potenciar la internacionalització de la mà del soci xinès.

stats