Economia 01/09/2012

Els experts alerten que el 'banc dolent' sí que costarà diners al contribuent

El govern espanyol aprova la creació de la societat de gestió d'actius. La vicepresidenta Sáenz de Santamaría diu que no costarà "ni un euro" dels impostos públics

Ara
1 min
UN SECTOR PARALITZAT  Bona part dels pisos en promoció a mig acabar van a parar als balanços dels bancs, que han de vendre'ls amb forts descomptes.

BarcelonaEl govern espanyol va aprovar divendres la reforma financera que crea el 'banc dolent', la societat pública on aniran a parar els actius tòxics de les entitats amb ajudes, i que tindrà fins a 15 anys per vendre-les.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría va dir en la roda de premsa posterior al consell de ministres que la reforma "no costarà ni un euro al contribuent", però els experts alertes que és poc probable.

El professor d'economia de l'UPF José García Montalvo considera que és "una absurditat" fer aquest tipus d'afirmacions, perquè de diners públics se'n perdran "facin el que facin".

El professor de finances d'Esade Robert Tornabell, per la seva banda, assegura que l'assumpció del govern espanyol que trobarà inversors capitalistes per al banc privat "és poc creïble".

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats