Economia 29/05/2012

Qui serà el proper governador del Banc d'Espanya?

Luis Linde, acabat de nomenar conseller del banc, Gonález Páramo, del BCE, i Fernando Bécker, proper a Rajoy, entre els més ben situats

Ara
1 min

MadridL'anunci de l'adéu precipitat de Miguel Ángel Fernández Ordóñez al capdavant del Banc d'Espanya retalla els terminis que té el govern espanyol per escollir un substitut. Les travesses estan obertes, però uns pocs noms sonen amb força.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El recent nomenament de Luis Linde com a conseller en matèria econòmica del Banc d'Espanya el situa en una posició aparentment preferent. Tant Ordóñez com Caruana, el seu predecessor al càrrec, van seguir aquest mateix camí: de consellers a governadors.

Una altra possibilitat és que el relleu arribi des del BCE. En aquest sentit, José Manuel González Páramo, amb un perfil marcadament europeu, membre del comitè executiu del BCE, és un altre dels noms que hi podria haver sobre la taula de Luis de Guindos, que va expressar la seva voluntat de consensuar el nomenament amb el PSOE. Precisament aquesta intenció resta punts a un altre dels candidats, el director de recursos corporatius d'Iberdrola, Fernando Bécker, que és amic personal de Rajoy i ha tingut diversos càrrecs al PP.

També des del BCE arribaria Antonio Sáinz de Vicuña, director del servei jurídic del banc comunitari i proper al ministre De Guindos, tot i que algunes veus el situaven com a possible relleu de Páramo al comitè executiu de la institució.

Pel que fa a les possibilitats d'un relleu en clau interna, hi hauria l'actual director de Regulació del Banc d'Espanya, José María Roldán, tot i que podria ser candidat a subgovernador si finalment Linde s'endú el relleu d'Ordóñez.

stats