LES REVOLTES AL MÓN
Especials 22/08/2011

Els rebels libis alerten que encara hi ha “bosses de resistència” a Trípoli

Un portaveu del CNT calcula que “entre el 15% i el 20%” de la ciutat encara està sota el control de Gaddafi. Els rebels han rebatejat la Plaça Verda com la 'Plaça dels Màrtirs'

Agències
1 min
Eufòria desfermada als carrers de Trípoli després que els rebels hagin entrat a la ciutat / ACN

TrípoliTrípoli és avui una ciutat controlada gairebé del tot pels rebels que, des de fa sis mesos, amenacen el règim del dictador Muammar al-Gaddafi. Durant les últimes 24 hores, els rebels han avançat d'una manera espectacular, però un portaveu del Consell Nacional de Transició (CNT) rebel calcula que “entre el 15% i el 20%” de la ciutat encara està sota el control de Gaddafi. Tot i això, l'eufòria s'ha desfermat, i la Plaça Verda ha estat rebatejada com la "Plaça dels Màrtirs". L'espai s'ha convertit en el lloc de celebració d'una festa que ha durat tota la nit. A hores d'ara, els combats es concentren al voltant del palau residencial de Gaddafi.

Als carrers, els ciutadans han rebut amb alegria els rebels en alçar les banderes tricolor. Malgrat els bombardejos de l'exèrcit en alguns indrets, el centre de la capital líbia s'ha convertit en una festa. S'hi han sentit crits de "Som lliures" mentre es disparaven trets als cartells amb la imatge de Gaddafi. El comandant del batalló del Consell Nacional de Transició a Trípoli, Abdul Hakim Belhaj, ha dit: "Volem agrair a Déu aquesta victòria; fem una crida als residents per protegir la ciutat, fem una crida a les parts restants del règim a rendir-se i unir-se a l'oposició".



Els rebels s'han trobat poca resistència a mesura que avançaven des dels afores de la ciutat. Durant la nit, els defensors de Gaddafi han anat desapareixent. Els rebels han informat que molts han fugit de la ciutat i d'altres s'han entregat. Milers de persones han sortit corrents de casa per animar els combois de les camionetes plenes de combatents que disparaven a l'aire.

stats