Contingut patrocinat

Què està fent bé Naturgy per lluitar contra el canvi climàtic i estalviar aigua?

Per tretzè any consecutiu, la companyia energètica ha aconseguit entrar al Carbon Disclosure Project, un índex que avalua l'acció climàtica i la gestió hídrica de les principals empreses i institucions del món. Se'n valora l'aposta per les renovables, la circularitat i la descarbonització.

Redacció
3 min
El parc eòlic Berrybank 2, a Austràlia

Més energia solar i eòlica; més biometà i hidrogen verd; més activitats per preservar la biodiversitat i més estalvi d'aigua. Aquestes són les quatre apostes que han valgut a Naturgy l'entrada al prestigiós rànquing anual de Carbon Disclosure Project (CDP). La fita no és nova –fa tretze anys que ho aconsegueix–, però certifica la companyia energètica com una de les empreses del món més compromeses amb el planeta. Així la considera l'entitat sense ànim de lucre CDP, que cada any analitza i avalua les estratègies contra el canvi climàtic i la gestió responsable de l'aigua que realitzen les principals empreses i administracions mundials.

Concretament, Naturgy hi ha obtingut una qualificació d'A-. Sobretot, ho ha aconseguit gràcies a l'elevada puntuació que ha obtingut en tres àrees: l'estratègia, les iniciatives de reducció de les emissions contaminants i la gestió dels riscos climàtics. A més, CDP també ha reconegut l'energètica per la manera com treballa per reduir el consum hídric. Per a Naturgy, renovar aquest reconeixement reforça el compromís amb la sostenibilitat que practica des de fa anys. "Aquesta notícia avala les actuacions que des de Naturgy estem duent a terme per ser un actor clau en la transició energètica", valora Núria Rodríguez, directora de Medi Ambient i Responsabilitat Social de la companyia.

Panta Elena, a Cerdanyola del Vallès (Barcelona)

Cap a la transició energètica

Fa anys que Naturgy està avançant amb fermesa cap a la neutralitat climàtica. "Hem adoptat mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els efectes que provoca", assegura Rodríguez. Ho corrobora el fet que, durant el 2023, la companyia aconseguís reduir un 30% la petjada de carboni respecte de l'any anterior. "Assumim la transició energètica com una veritable oportunitat i intentem trobar l'equilibri que ha d'existir entre subministrar energia neta i garantir el subministrament a un preu assequible", recalca la companyia.

Des del 2017, la multinacional energètica ha reduït un 39% les emissions directes de gasos d'efecte hivernacle; un 36% la intensitat de diòxid de carboni en la generació d'electricitat, i un 39% del consum d'aigua. A més, el 2023, el 37% de la potència que va instal·lar era renovable. Precisament, la companyia ha avançat en el desenvolupament d'una cartera renovable que, avui, ja suma 6,5 GW de potència operativa. Per als pròxims anys, l'estratègia passa per continuar creixent en energies verdes. "Tant en la generació eòlica i solar com en el desenvolupament de projectes innovadors de biometà i d'hidrogen verd", especifica Naturgy.

Objectiu: recuperar la biodiversitat

En la lluita contra el canvi climàtic, la multinacional energètica aposta per la restauració del capital natural i la biodiversitat a través de diverses iniciatives. "Totes, alineades amb tres conceptes: la prevenció, la reducció i la compensació dels impactes que té sobre el planeta", aclareix la companyia. En aquest sentit, durant el 2023, Naturgy va tirar endavant 353 iniciatives de biodiversitat a nivell internacional, el 22% de les quals van ser voluntàries. També va fer actuacions de restauració ambiental en 336 hectàrees. D'aquestes, 74 van anar dirigides a espais, hàbitats o espècies protegides.

Tots els passos que fa Naturgy per avançar cap a la sostenibilitat estan inclosos dins el Pla de Sostenibilitat, el document que fixa els objectius que vol aconseguir la companyia en aquesta matèria, amb l'horitzó en el 2025. El pla s'estructura en 21 línies d'acció i 74 objectius quantificables i alineats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030. Entre les actuacions destacades hi ha la construcció de noves instal·lacions de generació renovable per arribar al 60% de la potència instal·lada l'any vinent, apostar per gasos renovables neutres en carboni, desenvolupar xarxes d'energia intel·ligents i protegir la biodiversitat.

Energia competitiva, però sostenible

"A Naturgy estem plenament compromesos en el desenvolupament sostenible, els criteris ambientals, socials i de governança", resumeix l'empresa. Especialment, la companyia posa els esforços en la reducció d'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Per això, aplica un model de negoci enfocat a garantir el subministrament d'energia competitiva, segura i sostenible que aposta per les energies i gasos renovables.

"L'acció mediambiental de Naturgy gira entorn de l'ecoeficiència, l'ús racional dels recursos naturals i energètics, la minimització de l'impacte ambiental, el foment de la innovació i l'ús de les millors tecnologies i processos disponibles", conclou la companyia.


Planta fotovoltaica El Carpio (Toledo)
stats