ELECCIONS 25-N
Política 20/11/2012

Mas: "Volen alterar el resultat de les eleccions però no aturaran un poble que està en marxa"

Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, preguntarà a Rajoy al Congrés sobre les informacions aparegudes a 'El Mundo'

Oriol March
2 min
Artur Mas, en un míting a Lleida durant la campanya de les eleccions al Parlament del 25-N, el 20 de novembre al vespre / EFE

LleidaEl candidat de CiU a les eleccions del 25-N, Artur Mas, ha insistit aquest dimarts al vespre des de Lleida que l'aparell de l'Estat "vol alterar el resultat de les eleccions" i que, malgrat això, "no podran aturar un poble que ja està en marxa i que té un projecte que saltarà el mur de les campanyes de la por". Mas ha fet un míting al Pavelló Pardinyes de Lleida que ha vist ple el seu aforament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha reclamat un estat per a Catalunya "de la mateixa manera que totes les nacions del món en tenen", en una reiteració del que el candidat de CiU acostuma a dir en les seves intervencions.

Albert Batalla, candidat de CiU per Lleida, ha estat el teloner de Mas. "Aquesta és la campanya que ens permetrà fer el pas més ferm cap a la llibertat del nostre país", ha considerat Batalla, que Catalunya "és davant d'un mur" i que està disposada a "caminar" per superar-lo.

El candidat de CiU per Lleida, que també és alcalde de la Seu d'Urgell, que ha argumentat que si "ataquen i calumnien" Mas és perquè representa "tots aquests valors" que faran "caminar" Catalunya.

Després d'haver parlat Àlex Moga, el candidat per a la Vall d'Aran, ha estat el torn de Josep Maria Pelegrí, que ha assegurat que no pensen pagar ni un euro a l'Estat pel Segarra-Garrigues fins que el govern espanyol no pagui el seu deute.

Duran: "S'ha acabat l'Espanya de l''una, grande y libre'"

El secretari general de CiU i líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, ha carregat contra les "injúries i calúmnies" publicades pel diari 'El Mundo' i ha instat Mariano Rajoy a demanar explicacions sobre l'informe policial filtrat al rotatiu madrileny. Duran, en nom del grup parlamentari de CiU, ha anunciat que dimecres preguntarà al president del govern espanyol al Congrés dels Diputats sobre aquest afer. També registrarà una petició de compareixença de Jorge Fernández Díaz, ministre de l'Interior, i de Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda.

"S'està interferint la voluntat del poble, i el que ha de fer l'Estat és anar contra un mitjà de comunicació que instrumentalitza el govern espanyol", ha deplorat el líder democristià, que ha reclamat a Rajoy que respongui sobre aquest afer abans de dimecres.

Duran ha assegurat que "els temps de l''una, grande y libre'" fa molt de temps que han acabat i ha fixat tres prioritats de cara al 25-N: sortir de la crisi, reforçar el president i caminar cap al dret a decidir. Això últim ha provocat crits d'independència que Duran, lleugerament malalt, ha aturat dient: "Deixeu-me tornar al llit aviat".

stats