ELECCIONS 25-N
Política 20/10/2012

Mas reclama una majoria absoluta equivalent a la de Madrid per fer front a les forces de l'Estat

El president de la Generalitat afirma que "l'únic resultat que impressionarà Madrid, Europa i el món és l'aval majoritari a CiU i una majoria sobiranista indestructible al Parlament"

Roger Tugas
2 min
Mas i Duran a Mataró. MANOLO GARCÍA

MataróL'actual president de la Generalitat i candidat a la reelecció per CiU, Artur Mas, ha recordat aquest dissabte a Mataró (Maresme) que "hi ha una majoria absoluta a Madrid, i si Catalunya vol fer camí d'igual a igual, li cal una majoria equivalent". "La victòria és al nostre abast", ha aventurat, en relació amb les enquestes electorals positives per a la federació, però ha matisat que "una cosa és guanyar i l'altra, fer front a les forces que tenim davant". D'aquesta manera, tot i reconèixer que actualment Espanya té una posició feble a nivell internacional pel rescat imminent, no se'n pot menysprear la força, "que en té, i molta, i està acostumada a exercir-la, tot i que ara, sense violència física".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Mas, "el 25-N és com si fos una prova, i en els propers quatre anys en vindrà una altra [el referèndum] de condicionada per la primera". "L'únic resultat que impressionarà Madrid, Europa i el món és l'aval majoritari a CiU i una majoria sobiranista indestructible al Parlament", ha explicat. Tot i això, veu difícil arribar a algun tipus d'acord amb Madrid, atès que "Espanya només pot aspirar a una altra relació amb Catalunya si ens tracta amb respecte" i ha recordat que "els països amb renda per càpita més alta solen ser països petits com el nostre amb paraigües grans, i el nostre és Europa". Així, s'ha mostrat convençut que, digui el que digui la legalitat internacional, "no té sentit que una vella nació europea quedi fora del seu espai natural", per la qual cosa veu poc probable que un futur estat català no entrés a la UE. "Nosaltres tenim la responsabilitat que el somni d'aquest poble de decidir el seu futur col·lectiu es converteixi en una bella realitat", ha conclòs Mas amb una nova crida a treballar per la majoria absoluta.

stats