CANVI DE CICLE
Política 05/11/2012

Aguirre a Mas: "Sense la Constitució que menysprea, la Generalitat no existiria"

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid considera que el president de la Generalitat "es posa per sobre de la llei, i això és el més antidemocràtic que pot fer un polític"

Ara
1 min
Esperanza Aguirre, fent campanya pel PP a Galícia / EFE

BarcelonaL'expresidenta de la Comunitat de Madrid i dirigent de l'ala més conservadora del PP, Esperanza Aguirre, ha assegurat aquest dilluns a través d'un apunt al seu blog, que la Generalitat no existiria sense la Constitució. "El senyor Artur Mas hauria de saber que és el president de la Generalitat de Catalunya, i que aquesta institució dimana de la Constitució Espanyola del 1978, fora de la qual ni existiria ni podria existir. De manera que, sense la Constitució que menysprea, ell no seria res. Així de clar", argumenta Aguirre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La líder popular, ja retirada de la primera línia política, acusa Mas de "posar-se per sobre de la llei" i considera que això "és el més antidemocràtic que pot fer un polític". Malgrat tot, assegura que la Constitució "es pot reformar i canviar fins al punt que, si el subjecte de la sobirania nacional (que és el conjunt de tots els espanyols) ho vol, Catalunya o Cartagena siguin independents". "Fora de la llei només hi ha la selva", conclou.

stats