DRET A DECIDIR
Política 26/10/2012

Navarro garanteix que el PSOE donarà suport a una reforma de la Constitució per establir un estat federal

El primer secretari del PSC reconeix que no hi ha unanimitat entre les bases del socialisme espanyol, però assegura que la direcció sí que ho defensa

Efe
1 min
Rubalcaba amb Pere Navarro a la Festa de la Rosa

BarcelonaEl candidat del PSC a la Generalitat, Pere Navarro, ha garantit aquest divendres que la direcció del PSOE està a favor de la reforma de la Constitució per avançar cap a un estat federal que faciliti l'encaix de Catalunya a Espanya, encara que ha reconegut que el camí "no serà fàcil". Navarro, que ha participat en l'esmorzar col·loqui que organitza la Cambra de Comerç de Barcelona amb els candidats a les eleccions del 25-N, ha centrat la seva intervenció a defensar la via federalista i a alertar davant els empresaris de les "incerteses" que genera el "viatge" cap a la independència del president català, Artur Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat sobre si les seves propostes de reforma de la Constitució i d'un estat federal compten amb el beneplàcit del PSOE, Navarro ha estat contundent en afirmar que "els garanteixo, els asseguro, que el PSOE, encara que no puc garantir que tots els militants hi estiguin d'acord, està d'acord en la reforma constitucional per avançar cap a l'estat federal". Navarro ha reconegut que, possiblement, no hi haurà un consens "al 100%" en aquesta qüestió, però, ha precisat, en la "música, sí. Després, ja hi posarem la lletra".

Navarro, que ha dit de la via federal que era la proposta "més sensata, segura i no poc ambiciosa" en un moment en el qual el debat sobiranista està sobre la taula, ha indicat que "el camí no serà fàcil, però és un camí". Així, el candidat a les eleccions autonòmiques del 25-N ha indicat que el que més el preocupa és la postura del PP i la seva tendència a culpabilitzar les comunitats autònomes del problema de la despesa.

stats