ELECCIONS 25-N
Política 01/12/2012

Duran insta Unió a "no deixar-se arrossegar" perquè Catalunya va "cap a la divisió"

"Hem deixat orfes centenars de milers de catalanistes no independentistes", ha lamentat el líder dels democristians en una intervenció privada

Efe
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha fet una crida avui als quadres del seu partit reunits en el Consell Nacional a "no deixar-se arrossegar més" després d'un procés electoral de marcat perfil sobiranista, ja que creu que Catalunya va "cap a la "divisió" i el seu partit no ho pot permetre. Segons fonts presents en el consell nacional democristià consultades per Efe, Duran ha protagonitzat un informe de gestió de marcat perfil propi respecte a CDC, després d'un període en el qual el líder d'Unió va fer pinya amb Artur Mas en la seva aposta d'avançar les eleccions a Catalunya després de la multitudinària manifestació independentista de la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran, segons aquestes mateixes fonts, ha subratllat que ara, després que CiU perdés 12 escons el 25N, "Unió ha de ser conscient que no es pot deixar arrossegar més. No es tracta de trencar res, sinó de ser el que som", ha afegit. "El país va cap a la divisió: unionistes i independentistes, blanc o negre. Unió no pot identificar-se amb aquesta divisió. S'ha de superar", ha afegit Duran i Lleida segons que coincideixen diverses fonts presents al consell nacional dels socialcristians, celebrat aquest matí a Barcelona.

El president del comitè de govern d'Unió i secretari general de CiU té el convenciment que "hem deixat orfes centenars de milers de catalanistes no independentistes" i això, ha remarcat, "Unió no ho pot permetre".

Duran ha intervingut en aquest sentit en el primer consell nacional d'Unió després de les eleccions catalanes del 25 de novembre, un òrgan del partit que és el de màxima representació de la militància entre congressos.

En la roda de premsa posterior al consell nacional, el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha demanat a totes les forces polítiques que, davant el resultat electoral a Catalunya, assumeixin la seva responsabilitat perquè "aquest és el mandat del poble".

stats