Suïssa topa amb el mur romanès i aplaça la classificació a vuitens (1-1)

Els helvètics, que han desaprofitat moltes ocasions clares, han empatat al segon temps gràcies a Mehmedi

Roger Requena
Shaqiri lamenta una de les moltes ocasions de què ha disposat Suïssa

BarcelonaSuïssa ha desaprofitat una bona ocasió per deixar sentenciada de forma matemàtica la seva classificació per als vuitens de final en empatar contra Romania (1-1). En un partit que ha dominat d'inici a fi, ha topat contra el mur defensiu d'una Romania que ha tornat a insistir en la lluita i treball exhibits contra França, però alhora també amb la falta de futbol dels seus efectius. Els helvètics han perdonat massa, i han trobat a faltar el talent d'homes com Xhaka o Shaqiri, massa apartats de la porteria rival i erràtics en la zona d'influència.

Els homes de Anghel Iordănescu no han necessitat generar gaire futbol per crear perill i acabar sumant un punt. N'han tingut prou amb algun comptat contraatac com el que han dirigit en el minut 18, i que ha acabat en la jugada que ha obert el marcador, un penal absurd de Lichtsteiner per agafar dins de l'àrea un rival. No ha desaprofitat la pena màxima Stancu, que ha enganyat bé a Sommer, xutant a la dreta del porter suís.

El gol romanès ha arribat quan semblava que Suïssa, que ha portat la iniciativa durant gairebé tot el partit, tenia més a prop el gol. En els primers vint minuts, els helvètics havien disposat de dues clares arribades, dos remats de Seferovic que ha acabat marrant. El gol suís semblava qüestió de temps. L'ha pogut fer Lichtsteiner en pentinar una pilota dins de l'àrea, però un minut després passaria de possible heroi a protagonista negatiu en cometre el penal.

Suïssa ho prova de totes les maneres

El gol romanès no ha fet més que incrementar els nervis dels suïssos, que veien com el futbol simplificat del seu rival estava derrotant la seva proposta, més elaborada. Als romanesos han viscut molts minuts d'un ordre defensiu que ha aguantat fins que el cansament s'ha fet notar, ja al segon temps. El mateix ordre defensiu que durant la fase de classificació els havia permès rebre únicament dos gols en deu partits.

Aquest cop, han aguantat fins que en la segona part Suïssa ha posat la directa. La persistència dels helvètics ha trobat premi amb l'empat, obra de Mehmedi, que ha aprofitat un refús en la sortida d'un córner. Amb l'1-1, el guió del partit ha tornat a canviar. A Romania li han pesat més les cames, i Suïssa s'ha animat encara més a buscar el triomf. Una rere l'altra, s'han succeït les arribades. Ho ha provat de totes les maneres possibles, amb faltes, remats de cap, xuts molt llunyans i acrobàcies inversemblants, però la manca d'encert en el remat final els ha acabat penalitzant.