EUROCOPA

La tranquil·litat d'Hongria s'imposa a una Àustria sense punteria (2-0)

Els austríacs s'han trobat a un rival que ha tocat amb paciència i s'ha beneficiat de la seva falta de punteria

Ferran Rigat
L'afició hongaresa emboigeix amb el gol d'Ádám Szalai

BarcelonaHongria ha sorprès Àustria en el primer partit del Grup F (2-0). Els magiars han portat el partit al seu terreny tocant amb cap i poca pressa. No han inquietat gaire al porter austríac però en la millor ocasió del partit, no han perdonat. Tot el contrari que els austríacs. L'equip de David Alaba ha generat més de cara a porteria però la falta de punteria i l'encert del porter Gabor Király, el jugador més vell en disputar una fase final de l'Eurocopa, han evitat que marquessin. Amb el gol en contra i un jugador menys, els austríacs han abaixat els braços i han rebut el segon gol.

Ha semblat que els austríacs dominarien el partit amb el xut d'Alaba en el minut 1, al pal, però només ha sigut un miratge. Els magiars han sorprès tocant la pilota i dominant la possessió, tot i que els ha faltat perill de cara a porteria. Han hagut de passar els minuts perquè Àustria se situés al camp i generés perill.

En l'única acció que Hongria ha jugat en llarg, ha arribat el gol. Ádám Szalai, exjugador del Madrid Castella, s'ha quedat sol davant del porter Robert Almer i no l'ha perdonat. Àustria ha carburat un pèl més per fer el gol, i, de fet, l'ha arribat a marcar a través de Martin Hinteregger, però una falta de l'altre central, Aleksandar Dragović, sense opcions de jugar la pilota, ha fet que l'anul·lessin. A més, ha provocat que veiés la segona groga i fos expulsat. En el centre del camp, només Alaba s'ha encarregat de connectar atac i defensa i Àustria s'ha dividit en dos. Els magiars han aprofitat aquesta situació per, en una contra, sentenciar el partit amb el gol de Zoltan Stieber. Àustria segueix sense guanyar en una fase final de l'Eurocopa i Hongria torna amb bon peu a la competició europea, que no jugava des de 1972.