Milan-Barça
Esports Barça 22/11/2011

Les 10 frases de Pep sobre Ibrahimovic

Malgrat les crítiques i acusacions del davanter suec des que va deixar el Barça i en especial després de la seva autobiografia, Guardiola no ha entrat mai al joc d'Ibra

Albert Solé
3 min
Zlatan Ibrahimovic i Pep Guardiola.

BarcelonaPep Guardiola ha hagut d'esquivar preguntes en la majoria de rodes de premsa des que el suec va deixar el Barça sobre les acusacions i retrets d'Ibrahimovic cap a ell i la seva feina. El tècnic sempre va parlar bé del davanter abans que arribés al Barça, durant l'any que el va dirigir, i també un cop va marxar, a pesar de tot.

Guardiola sobre Ibrahimovic:

1. (26 de juliol de 2009)

"És un davanter de molt nivell i l'únic que em preocupa ara és ajudar-lo a integrar-se amb els seus nous companys. L'objectiu és que s'integri ràpidament al joc de l'equip perquè doni el màxim nivell."

En una roda de premsa de Guardiola, pocs dies abans que es fes oficial el seu fitxatge pel Barça.

2. (23 d'agost de 2009)

“Tot el món està molt preocupat per si correrà o no el senyor Ibrahimovic. Ho farà perquè quan n'hi ha deu que ho fan, ell també ho farà. Ho ha fet molt bé, encara que com que és tan gran sembla que no ho faci. Ibra ja s'ha guanyat els companys de vestidor”.

Després de guanyar a l'Athletic Club el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya.

3. (15 de setembre de 2009)

"El veníem seguint des de fa temps i m'encanta la seva mentalitat de voler fer més i més i més; volem que sigui feliç amb els companys i a la ciutat. Pot jugar bé o malament, però això no im-porta si la seva disponibilitat és bona".

Després dels primers partits d'Ibra de blaugrana, just abans de l'Inter-Barça de Champions, el dia dels seu retorn a Milà.

4. (21 d'agost de 2010)

"No parlaré pel bé de la institució."

Després del partit de tornada de la Supercopa d'Espanya amb el Sevilla, en què Ibra va ser suplent i no va jugar ni un minut, i enmig dels rumors de la seva marxa del Barça, que es va concretar una setmana després.

5. (12 de setembre de 2011)

"El futbol pertany als jugadors i la gent va a veure els bons jugadors. Ibrahimovic és un dels grans jugadors del món i l'estrella del Milan. Sempre és millor enfrontar-se als millors i és una pena que no pugui venir".

Respecte a l'inesperada baixa d'Ibra el dia que havia de tornar al Camp Nou amb el Milan.

6. (12 de setembre de 2011)

"L'important és l'opinió que tinc d'ell i no ha canviat res. Abans de venir em va semblar un jugador fantàstic i ara em segueix semblant un jugador fantàstic. Ha guanyat moltes lligues en quatre equips diferents. Va ser fonamental per a nosaltres i li agraeixo tot el que ens va donar."

Respecte a l'inesperada baixa d'Ibra el dia que havia de tornar al Camp Nou amb el Milan.

7. (Octubre de 2011)

"Aquí tenim els peus a terra i no anem en Porsches o Ferraris als entrenaments".

Això és el que li va dir Guardiola a Ibra en un dels moments més tensos de la relació, segons explica el suec en la seva autobiografia.

8. (Octubre de 2011)

"No tinc res a dir [de l'autobiografia d'Ibra]. Torno a agrair-li el que ens va donar aquell any en què vam fer 99 punts i vam arribar a les semifinals de la Champions. Li desitjo tota la sort del món. Tant de bo no pensés així, però tant és".

En una roda de premsa prèvia a un partit de Lliga després de la sortida de l'autobiografia del suec.

9. (5 de novembre de 2011)

"Abans de venir em semblava un jugador fantàstic, i després de conèixer-lo em semblava encara més fantàstic, perquè veient-lo d'aprop t'adones del potencial que té. Un jugador que ha guanyat 7 o 8 lligues amb tres equips diferents, és un jugador d'un altre nivell”.

En una roda de premsa davant les preguntes dels periodistes per les declaracions provocatives del suec.

10. (5 novembre de 2011)

"Tant de bo no pensés així, però no passa res, insisteixo, no ho vull convertir en una qüestió personal, li desitjo el millor, em consta que està bé a Milà, i ja està".

En una roda de premsa davant les preguntes dels periodistes per les declaracions provocatives del suec.

stats