1a divisió
Esports Futbol 04/05/2013

El Reial Madrid derrota un Valladolid valent (4-3) i retarda una mica més el títol del Barça

El conjunt de Pucela s'ha avançat, però els blancs han pogut capgirar el marcador i sentenciar la victòria a la segona meitat

M. Molina
2 min
Cristiano Ronaldo rep l'entrada de Patrick Ebert durant el Madrid - Valladolid

BarcelonaEl Madrid ha aconseguit derrotar el Valladolid i ha retardat una mica més el títol de Lliga del Barça. Els blancs han hagut de patir, però s'han quedat amb els tres punts i ara el conjunt blaugrana no podrà celebrar el títol, tampoc, aquesta jornada. Dos gols de Cristiano Ronaldo, un de Kaká i un de Di María han servit per tombar un conjunt visitant que ha estat valent, però que li ha faltat un punt de punteria en els darrers metres (4-3).

El Valladolid ha sorprès en els primers minuts. El Madrid ha sortit poc tens al camp i els de Pucela ho han aprofitat per matar de seguida. Óscar González ha aprofitat un error de Di María per recuperar la pilota prop de l'àrea i superar Diego López amb un xut al pal curt (5').

El gol en contra ha animat els blancs, que malgrat el poc ambient al Bernabéu s'han activat de seguida i han començat a posar setge a la porteria de Jaime, que tot i els gols en contra, s'ha erigit en un dels millors del seu equip. Després d'una bona intervenció a xut de Kaká, Di María ha trobat un espai a la frontal i ha marcat el primer gol amb un tir que ha desviat Marc Valiente (25').

Els de Mourinho han continuat jugant amb més ganes i verticalitat, mentre que el Valladolid ha intentat fer mal a la contra. La proposta s'ha resolt amb un gol per banda. Primer ha marcat Cristiano Ronaldo, de cap, a centrada de Di María (32'), i just després han empatat els visitants (34') amb una centrada d'Omar des de l'esquerra que ha rematat Javi Guerra, que ha completat el contraatac.

El Madrid encara hauria pogut tornar a marcar, però el xut de falta de Cristiano Ronaldo, marca de la casa, ha tocat a l'escaire. Al descans, el resultat era de 2-2.

El segon temps ha començat amb el Madrid més endollat i ha trobat el premi del gol. Atac vertical, passada interior per a Kaká i gardela del brasiler que el porter no pot rebutjar (48'). Tanmateix, els blancs han fet un pas enrere i han deixat que el Valladolid tingués més possessió de pilota i arribés amb perill. Als visitants, però, els ha faltat claredat d'idees als últims metres i un 'killer' que sentenciés el partit.

Mourinho no ha volgut sorpreses i ha reforçat el mig del camp amb l'entrada de Xabi Alonso, Özil i Higuaín. L'entrada d'aquests jugadors ha donat una mica de criteri i solidesa a l'equip. Només uns minuts, però prou per generar dues ocasions consecutives. En una d'elles, Cristiano Ronaldo no ha perdonat i ha anotat el 4-2 que semblava sentenciar el partit.

Novament els blancs han fet un pas enrere, i el Valladolid ho ha aprofitat per continuar posant setge a la porteria de Diego López, que ha estat irregular en algunes accions, tot i que ha pogut salvar els gols. Fins al xut de Sastre, de volea, des de fora l'àrea. Un tir ajustat al pal que ha significat el 4-3 i que ha posat els nervis a flor de pell dels aficionats del Bernabéu (86').

Els visitants s'ho han cregut, però el Madrid ha sabut calmar els nervis i evitar sorpreses i ocasions. Al final, 4-3 i tres punts per als de José Mourinho.

stats