Barça

Xavi: "No tornarà a passar que decideixi plegar"

L'entrenador i Joan Laporta donen la cara després de la decisió de continuar plegats fins al 2025

4 min
Deco, Laporta i Xavi a la roda de premsa

Sant Joan DespíNo s'ho ha volgut perdre ningú. Joan Laporta, acompanyat dels directius de la seva màxima confiança i d'Alejandro Echevarría, assessor sense càrrec del president, ha aparegut a la sala de premsa de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí per explicar la continuïtat de Xavi Hernández fins al 2025. El primer que ha fet el president executiu blaugrana ha sigut fer-se una fotografia amb l'entrenador i amb el director esportiu, Deco. "Projecte, estabilitat i confiança", són els mantres que més s'han repetit.

"Ahir Xavi em va transmetre la il·lusió, l'ambició i la convicció que té en l'equip i en el projecte. És un projecte que ja ha guanyat [en referència a la Lliga i la Supercopa del curs passat], però que ha de tornar a guanyar. Farem canvis per millorar. Però apostem per l'estabilitat", ha començat Laporta. "També hi ha un altre motiu: Xavi és un gran barcelonista. És una molt bona notícia tenir un entrenador tan barcelonista i que sempre vetlli pel bé del club", ha afegit.

El president ha volgut remarcar el concepte d'estabilitat: "Tenim un equip amb molts joves, i Xavi és una referència. El nostre projecte està a mitges i volem estabilitat". I, abans d'atendre les preguntes dels periodistes, Laporta s'ha esforçat per llançar el missatge que "la junta directiva, per unanimitat [no hi va haver cap votació], pensem que aquesta és la millor decisió". No sempre ha sigut així. De fet, quan Xavi va decidir anunciar el passat 27 de gener que no continuaria en el càrrec, l'entrenador es va voler avançar a les veus més díscoles dins del club que demanaven el seu coll.

A continuació ha pres la paraula Xavi. "Soc molt barcelonista. Soc un home de club. Sempre intento fer el millor per a l'entitat. Quan ens reunim amb el president, ja sap que poso el meu càrrec a disposició seva. Però denoto una confiança molt gran per part seva, de Rafa Yuste [vicepresident esportiu], de Deco, de Bojan, de la comissió esportiva [tot i que Xavi no ha esmentat directament Enric Masip, assessor del president, ni Joan Soler, directiu, més reticents a la continuïtat del tècnic] i de la junta en general. També ha sigut clau la predisposició i el suport dels jugadors; m'han fet veure que he de continuar amb aquest projecte. I també la il·lusió de l'afició", ha explicat l'entrenador. "El president Laporta i jo ens vam entendre en un parell de minuts". I Laporta ha afegit: "Ja quan ens vam saludar ahir teníem clar que havíem de seguir plegats".

Laporta: "S'han generat il·lusions fonamentades"

Per justificar la continuïtat de Xavi malgrat que no es guanyarà cap títol enguany, Laporta ha parlat de "la il·lusió que s'ha generat" amb les possibilitats de l'equip d'arribar a les semifinals de la Champions. "Quan Xavi va anunciar que no continuaria ens va sorprendre a tots. Sempre vaig tenir l'esperança que, si guanyava, s'ho repensaria. Segurament serà una temporada sense títols, però s'ha generat una flama d'il·lusió amb l'afició. Tenim un vestidor unit al voltant del seu entrenador i tenim una afició unida. Volem seguir amb això", ha expressat el president blaugrana.

"Rectificar és de savis. No és un tema d'ego, ni de diners. Jo estimo el Barça. Durant aquests tres mesos veig que l'afició està contenta, malgrat perdre. Hem fet debutar molta gent jove. Sento la confiança del president, de Deco i també dels jugadors. Ahir els vaig dir al president i a Deco que, si creien que no era la persona idònia, ho deixava. Però em van transmetre confiança. Les circumstàncies han canviat. Em veig amb forces", ha afegit Xavi.

Respecte de com a transmès aquest missatge als jugadors, el tècnic ha explicat que han rebut contents la seva continuïtat: "Hem fet un dels millors entrenaments des que soc aquí". El tècnic també ha remarcat que el seu staff "continuarà". Els seus dos ajudants de més confiança són Òscar Hernández, el seu germà, i Sergio Alegre. "A l'staff tècnic continuarà tot igual", ha insistit.

Pel que fa al seu sou, tant l'entrenador com Laporta han volgut deixar clar que no segueix "per una qüestió de diners": "Ja vaig dir que perdonaria fins a l'últim euro del meu sou corresponent a la temporada vinent si no continuava", ha dit Xavi. Paraules que el màxim dirigent ha volgut ratificar. Després, ha afegit que sempre ha volgut que "Xavi continués". "Quan vaig anunciar que marxaria, no ho vaig fer per egoisme, sinó perquè pensava que era millor per al club. Ara sento tot el contrari".

L'entrenador també ha remarcat que, si les coses es torcen la temporada vinent, no tornarà a dir que ho deixa: "No tornarà a passar, seguiré si no em diuen el contrari". Laporta fins i tot s'ha emocionat i ha abraçat el tècnic després d'estar a punt de vessar una llàgrima.

Què caldrà per poder reforçar la plantilla a l'estiu

Perquè el projecte de Xavi torni a guanyar, el tècnic pensa que cal reforçar la plantilla. A pregunta d'aquest diari, el president Laporta ha eludit parlar de si caldrà fer vendes de pes abans del 30 de juny, tant per salvar el pressupost com per deixar d'estar excedits en la massa salarial i tornar a la norma 1:1 i poder fitxar amb normalitat a l'estiu. La Lliga veu amb bons ulls les retallades que està fent el club per reconduir l'economia, tot i que el màxim dirigint no ha volgut assegurar si aquest estiu ja es podrà acudir al mercat sense condicionants: "Si no és aquesta temporada, serà segur la vinent". El club està pendent d'ingressar diners per la venda d'una part de Barça Vision i de millorar l'acord per la samarreta amb Nike, comptant amb la contraoferta de Puma. També amb el retorn de l'equip al Camp Nou, previst per al desembre i amb un 60% de l'aforament.

stats