FUTBOL
Esports Futbol 07/11/2011

Els jugadors de l'Hospi donen suport a la iniciativa Movember i es deixaran bigoti

Tots els futbolistes del conjunt riberenc es deixaran bigoti per al partit de dimecres contra el Barça a la Copa del Rei per conscienciar sobre el càncer de pròstata

Efe
2 min
El logotip de la campanya

L'Hospitalet del LlobregatEls jugadors de l'Hospitalet participaran en una curiosa iniciativa per conscienciar sobre el càncer de pròstata, i tots ells es deixaran bigoti per al partit que els enfronta aquest dimecres en Copa del Rei contra el Barça.

Els futbolistes riberencs s'han solidaritzat amb la iniciativa Movember per donar visibilitat als problemes de salut dels homes, i durant el mes de novembre es deixaran créixer el bigoti per recaptar fons i promoure aquesta acció global.

"Ens sembla una manera divertida de donar a conèixer els tipus de càncer específics dels homes, i ens agradaria que la gent s'animés a deixar-se bigoti i a recaptar fons per a la investigació del càncer de pròstata", ha comentat el migcampista de l'Hospitalet Rubén García Arnal, el portaveu de l'acció al vestidor.

D'aquesta manera, es tornaran a recuperar per a una bona causa els bigotis al futbol, una moda més aviat associada als anys 80. També aquesta acció coincideix amb el partit contra el Barça en setzens de final de la Copa del Rei, el partit més important i amb més visibilitat de l'any per als de l'Hospitalet.

Segons ha informat Movember Espanya, cada any moren al nostre país 5.900 homes per càncer de pròstata, i malgrat que és un malaltia poc visible, 18.870 homes són diagnosticats anualment.

Aquesta associació mundial sense ànim de lucre ha estat durant anys promovent que els homes es deixin bigoti en el mes de novembre per conscienciar sobre el càncer de pròstata i, des del 2003 a Austràlia, s'han dut a terme campanyes a Nova Zelanda, el Regne Unit, Irlanda, EUA, el Canadà, Sud-àfrica, Finlàndia, els Països Baixos, Bèlgica, Dinamarca, Noruega, Espanya i la República Txeca.

stats