LLIGA DE CAMPIONS
Esports Futbol 07/03/2012

L'Apoel allarga el seu somni europeu als penals (1-0, 4-3 als penals)

Manduca (9') ha igualat el gol de l'anada dels francesos i als penals (4-3), Lacazzete ha fallat el quart i Bastos ha signat l'eliminació de l'Olympique de Lió

Eufòria entre els jugadors de l'Apoel

ParísL'Apoel Nicòsia s'ha convertit aquest dimecres en el primer club xipriota en arribar als quarts de final de la Lliga de Campions en eliminar a la tanda de penals a l'Olympique de Lió francès al final d'un partit en què es va imposar per 1-0 i va igualar el resultat de l'anada.

El modest equip de la capital xipriota allarga així el somni europeu que està aconseguint a base de la solidesa imposada pel tècnic serbi Ivan Jovanovic. El porter Chiotis ha aturat dos penals en la tanda decisiva i ha atresorat així un premi per a un equip que amb prou feines té 10 milions de pressupost i que es relacionarà amb els millors clubs del continent.

Amb molta fe en el seu joc, els xipriotes han aconseguit igualar l'eliminatòria des del minut 9 gràcies al brasiler Manduca i han mantingut aquest resultat fins al final de la pròrroga, per jugar-se un lloc entre els vuit millors a la tanda de penals.

El Lió s'ha vist privat així de la seva cinquena participació en els quarts de final i marxa de la competició amb un partit molt poc brillant. Classificats per a vuitens gràcies a una gesta singular, set gols aconseguits a Zagreb, els francesos de Remi Garde no han sabut imposar la superioritat que se'ls suposava sobre el paper.

A la sort decisiva dels penals els xipriotes s'han mostrar més serens, davant del nerviosisme dels francesos. Lacazzete, autor del gol de l'anada, ha fallat en el quart penal lionès i, posteriorment, el brasiler Bastos ha signat l'eliminació francesa.