COPA CATALUNYA
Esports Futbol 25/03/2015

L'Europa sorprèn el Girona en l'estratègia i aconsegueix la seva tercera Copa Catalunya (2-1)

L'equip escapolat s'imposa amb dos cops de cap d'Alberto González i Poves

Els jugadors de l'Europa celebren un gol / PERE VIRGILI

BarcelonaL'Europa ha derrotat el Girona al Nou Sardenya i ha aconseguit la tercera Copa Catalunya de la seva història (2-1). En l'estrena del nou format de la competició, els gols d'Alberto González i de Poves, tots dos de cap, en accions d'estratègia, han decantat la balança a favor dels escapolats.

L'Europa, empès per un Nou Sardenya farcit d'aficionats locals, ha sortit amb més força que els gironins. Tot i això, l'equip de Montilivi ha tingut la primera arribada, amb un cop de cap de Jaime Mata que ha sortit fregant el travesser. Però ha estat l'única ocasió clara del Girona, que de seguida ha cedit el protagonisme als escapolats.

Poves ha fet una internada per la banda esquerra i ha provat el xut, que ha refusat Palatsí, i al quart d'hora de joc ha arribat el gol: una centrada de falta, lateral, executat per Javi Lara i rematat magníficament per Alberto González, que s'havia escapat del marcatge gironí.

L'Europa ha fet un pas enrere i el Girona ha aprofitat per dominar amb més tranquil·litat, tot i que sense crear ocasions gaire perilloses. L'acció més clara ha estat un xut de falta de Jandro, que ha sortit per sobre el travesser. Mentre que els escapolats han pogut fer el segon amb un contracop d'Ignacio que ha acabat amb un tir massa creuat.

A la segona part, en canvi, el domini ha estat pràcticament absolut per part de l'Europa, sobretot en els primers minuts i fins al gol. Mentre que els de Montilivi només han tingut una oportunitat clara, amb un xut de Cristian que ha sortit desviat, l'equip del barri de Gràcia ha disposat de dos tirs des de l'interior de l'àrea. A la tercera, en canvi, ha estat la vençuda, amb un servei de córner al primer pal que ha rematat molt bé Poves, fent pujar el segon gol.

El Girona no ha abaixat els braços i ha mantingut el tipus, intentant no cometre més errors al darrera i esperar alguna oportunitat per retallar distàncies. L'equip de Pablo Machín ha obtingut el premi que buscava, en part perquè s'ha beneficiat d'una millor forma física als darrers instants. Christian Alfonso, amb una jugada per la banda dreta i un tir creuat, ha pogut fer el 2-1 que posava emoció al Nou Sardenya.

Quedava un quart d'hora per jugar i els entrenadors han fet un reguitzell de canvis. L'Europa, per contenir el marcador. El Girona, per empatar. La més clara, del gironí Jaime Mata, amb un cop de cap en el temps de descompte que ha sortit fregant el pal.

Fitxa tècnica:

Europa: Rafa Leva, Dot, Alberto González, Cano, Pastells, Putxi, Ignacio (Javi Sánchez, 88'), Javi Lara (Valderas, 90'), Poves (Camacho, 65'), Guzman (Padilla, 79') i Nils (Rovira, 75')

Girona: Palatsi, Cristian Gomez, Richi, Jaime Mata, Christian Alfonso, Hens (Coris, 80'), Jandro (Granell, 80'), Carles Mas, David Bigas (Adrián Hernández, 80'), Eloi Zamorano i Marc Rovirola

Gols: 15' 1-0 Alberto González, 63' 2-0 Poves, 74' 2-1 Christian Alfonso

Àrbitre: Emilio Sánchez Aparicio. Targetes per a Lara (68'), Jandro (70')

Estadi: Nou Sardenya, 3.140 espectadors. Abans del partit s'ha guardat un minut de silenci per les víctimes de l'accident aeri de Germanwings