Espanyol
Esports Futbol 15/12/2011

L'Espanyol presenta el documental 'La força d'un sentiment'

Un vídeo de mitja hora que resumeix l'etapa que va des de l'adéu a l'estadi de Sarrià fins a la construcció de l'actual camp de Cornellà-El Prat

M. Molina
2 min

Cornellà de LlobregatL'Espanyol ha presentat aquest dijous el documental La força d'un sentiment, un vídeo d'uns trenta minuts de durada que resumeix els anys de l'entitat blanc-i-blava que van des de l'adéu a l'estadi de Sarrià (1997) fins a la inauguració del nou camp de Cornellà-El Prat (2009). Una època durant la qual el club ha viscut "els millors anys de la seva vida esportiva", segons relaten alguns dels protagonistes d'aquest audiovisual.

El documental té una durada d'uns 30 minuts, i arrenca amb un dels moments més dolorosos de l'afició periquita, com l'adéu i l'enderrocament de l'estadi de Sarrià. A partir d'aquí, i a través de les opinions de diferents protagonistes de la història del club, s'avança fins a la història més recent. Entremig, dues copes del Rei, el pas per l'Estadi Olímpic, la final de la UEFA contra el Sevilla o la mort de Dani Jarque, pocs dies després d'estrenar el nou estadi.

El fil conductor de la història és una pilota de l'Espanyol que van firmant els diferents protagonistes, i que els jugadors del conjunt benjamí van duent d'una persona a una altra pels carrers de Barcelona. Ramon Condal, actual president del club, és un dels que hi intervé. Com també el seu predecessor en el càrrec, Dani Sánchez-Llibre. A més dels exjugadors Rafael Marañón, Iván de la Peña o Mauricio Pochettino -actual tècnic del primer equip-. Tots ells recorden la seva història personal i relaten algunes anècdotes relacionades amb l'entitat blanc-i-blava.

El documental ha estat presentat a l'estadi de Cornellà-El Prat, i ha estat elaborat per Josep Badell i Carlos Sánchez-Llibre. Badell ha confessat que no és aficionat de l'Espanyol, però que això "mai no li va importar" per tirar endavant aquest projecte, que pretenia "emocionar i arribar més enllà dels aficionats a l'Espanyol. D'altra banda, Sánchez-Llibre -nebot de l'anterior president- ha explicat que han treballat per "fer una retrospectiva i recordar la història del club, tant per aquells que només han viscut l'actual estadi com pels que ja havien estat a Sarrià".

A l'acte, i en representació del club, també hi ha assistit Joan Collet, conseller delegat de l'Espanyol. "Aquest vídeo també ha de servir perquè els petits vegin l'evolució del club i com ha crescut a nivell social i esportiu", opinava després de veure el documental, que li ha posat "la pell de gallina". De fet, Collet assegura que "és el millor regal de reis que es pot fer un periquito, però també és un molt bon regal per fer a algú que no sigui de l'Espanyol, perquè entendrà què és 'la força d'un sentiment'".

El documental es va començar a gestar pocs mesos abans de la inauguració de l'estadi de Cornellà-El Prat, i els autors l'han dedicat a Dani Jarque. El desaparegut capità blanc-i-blau havia de ser un dels entrevistats en aquest recull d'experiències i vivències sobre el club.

stats