Federació Catalana de Futbol
Esports Futbol 18/06/2011

L'assemblea del futbol català aprova un dèficit de 1,3 milions, i la Federació ja acumula 3 milions de deute

La reunió ordinària de la FCF ha durant més de sis hores i el president, Andreu Subies, ha sigut molt criticat per haver decidit que el futbol base haurà de tornar a pagar la Mutualitat parcialment, i gairebé no li aproven el pressupost de l'any que ve

Albert Solé
2 min
El "Sí" als pressupostos es va imposar per poc

BarcelonaL'auditori del CAR de Sant Cugat ha viscut una de les assemblees de clubs de la Federació Catalana de Futbol (FCF) més llargues dels últims anys (poc més de sis hores). L'ambient s'havia caldejat els últims dies per la decisió unilateral de la junta directiva d'Andreu Subies de deixar de subvencionar parcialment la mutualitat del futbol base –tot i que el seu programa electoral no ho posava–, i com a càstig els clubs quasi no li aproven el pressupost per l'any vinent (89 vots a favor, 68 en contra i 10 abstencions), tot i que la decisió era inamovible. A partir de la temporada que ve els juvenils hauran de tornar a pagar, i de cadets en avall, només un percentatge gradual.

Un altre dels punts crítics per a Subies va ser l'aprovació del comptes del 2010, que s'han tancat amb 1,3 milions de dèficit, i amb els quals la Federació ja acumula un deute de 3 milions d'euros. Molts clubs li han recriminat que ell també és corresponsable d'aquest deute ja que ell era vicepresident amb Jordi Casals, i que ara farà pagar aquest deute als clubs a través de la mutualitat, i de retruc, als pares del nens.

Andreu Subies també ha anunciat que el Barça ha comunicat que no complirà amb el conveni que van firmar Jordi Casals i Joan Laporta que deia que el Barça aportaria 700.000 euros anuals a la Federació. Segons Subies, el Barça diu que trenca l'acord perquè la FCF no n'ha complert les condicions.

Durant la llarga assemblea d'aquest matí/tarda (ha començat a les 10.30 h i ha acabat quasi a les 17 h) també s'han modificat alguns punts del reglament, i en especial s'han fet enrere amb algunes de les reformes del pla de competicions del futbol base que es van aprovar la temporada passada amb el mandat de Jordi Casals. Per exemple, els partits de categoria infantil es tornaran a jugar amb dues parts de 35 minuts, i no amb 4 parts.

També s'ha aprovat que a partir de la temporada 2015/16 tots els entrenadors de qualsevol categoria amateur o de futbol base hauran de tenir el títol d'entrenador (com a mínim el de monitor de nivell 0). Serà una obligació gradual que anirà creixent a partir d'aquesta temporada i que serà total la temporada 2015/16.

Finalment, un altre dels punts importants és que s'ha informat que a partir de l'1 de juliol la pàgina web de la Federació (www.fcf.cat) es modernitzarà, i a partir de la temporada vinent (11/12) ja s'hi podran consultar totes les actes de tots els partits de totes les categories en xarxa.

stats