Futbol Català
Esports Futbol 06/08/2011

Badalona i Espanyol B jugaran la final de l'Històrics

Els escapulats superen clarament un voluntariós Horta (0-3) mentre el conjunt espanyolista es cola en la seva primera final després d'haver guanyat el Sant Andreu (0-2)

àngel Garreta
4 min
Històrics

BarcelonaEl Badalona i l'Espanyol B jugaran una final inèdita del Torneig d'Històrics amb motiu de la seva XXVI edició. Inèdita perquè serà la primera vegada que el filial espanyolista posarà els a la darrera ronda del campionat. El campió es decidirà avui, dissabte, a les 18.30 hores al camp del Júpiter (en directe pel canal Esport3).

A la primera semifinal, l'equip de Manolo Márquez no va donar opció al modest Horta, que ja havia fet la gesta del torneig en accedir a jugar-se l'oportunitat de ser a la final. L'home estrella del partit va ser el juvenil Mariano, un autèntic revolucionador de la punta d'atac dels escapulats. Seu va ser el primer gol de la tarda, passat el quart d'hora de partit i després de regatejar dos defenses dins l'àrea gran. L'Horta va gaudir de la seva millor ocasió un minut abans de la mitja hora amb un verinós cacau de Mario des de 35 metres que va anar a petar de ple al bell mig del pal esquerre de la porteria defensada per Marcos.

Tres minuts més tard, el Badalona va posar fil a l'agulla amb el segon gol. El defensa hortenc Marc Esteve va deixar passar la pilota convençut que marxaria per la línia de fons, però Ferrón va estar atent i va assistir Mariano perquè el jove punta escapulat fes el segon gol del seu compte particular. A la represa, un gol de Pelegrí al minut 54 va dibuixar el marcador final del primer partit de la tarda.

PRIMERA SEMIFINAL A FONS

Jugada de crac: Minut 32, Esteve es confia deixant que la pilota surti per la línia de fons, però el lateral Ferrón, murri, esgota les forces per arribar a salvar la pilota sobre la mateixa línia i, sense oposició, fer una passada de la mort en paral·lel a la línia de gol i donar el 0-2 fet a Mariano.

L'anècdota: A mesura que el torneig ha anat avançant jornades, la presència de periodistes ha augmentat. Tant, que fins i tot al primer partit hi va haver torns per anar endollant els portàtils a l'únic endoll de la zona alta de tribuna.

El millor del partit: Mariano, del Badalona. El jove jugador del juvenil escapulat va demostrar la seva qualitat en atac, especialment de cara al gol i a obrir-se espais. Posarà les coses difícils al cos tècnic per saltar, o no, amb fitxa del primer equip.

LA FITXA DEL PARTIT

Municipal de la Verneda · Semifinals (5 d'agost)

HORTA 0 - BADALONA 3

Horta (onze inicial): Aquillué, Sipeuna, Rueda, Miguel Ángel, Esteve, Aitor Millán, Medina, Albert Jaén, Mario, Francesc Bosch i Álex Sánchez.

Badalona (onze inicial): Marcos, Rebollo, Vázquez, Antonio Robles, Álvaro, Ferrón, Mariano, Sergio, Joaquín, Robert i Jorge.

Àrbitre: Díaz Rubio

Targetes: cap

Gols: 0-1 (Mariano, 18'); 0-2 (Mariano, 32'); 0-3 (Pelegrí, 54')

_________

A la segona semifinal, la categoria d'amistós va perdre força mentre els minuts avançaven. El joc de l'Espanyol B i el Sant Andreu va ser, per estones, massa dur (bona prova d'això és que Moyano es va lesionar i en podria tenir per uns quants mesos de baixa). El col·legiat no va saber tallar aquest joc, i, de fet, la primera groga es va ensenyar per unes absurdes mans al mig del camp i no per joc violent. Al tram final del primer temps, l'equip de Raúl Longhi va donar els dos cops de gràcia. William, a porta buida, va fer el 0-1 després d'una gran jugada personal de Tiko.

Quan només quedava un minut per acabar el primer temps, Pirulo va fer el segon de l'Espanyol B en aprofitar una assistència diagonal perfecta de Tiko, plantar-se sol davant el porter i superar-lo d'un sec xut. A la represa, pràcticament zero opcions del Sant Andreu en atac i control total del joc de l'Espanyol B, que s'estrenarà com a finalista en un Torneig d'Històrics que avui, dissabte, viurà la jornada final.

SEGONA SEMIFINAL A FONS

Jugada de crac: Minut 41. Tiko entra a l'àrea del Sant Andreu i sembla quedar-se sense opcions. A pocs metres de distància de la línia de fons es va avançar la pilota per intentar guanyar la partida al seu marcador per velocitat, però sense gaire terreny de recorregut. La potència de cames i la punta de velocitat del jugador blanc-i-blau va sorprendre tothom i sobre la línia de fons va fer l'assistència del primer gol.

L'anècdota: L'Espanyol va demanar als organitzadors del torneig i als altres tres semifinalistes si podien veure amb bons ulls, per tema físic, canviar la normativa de cinc canvis per permetre'n set. Tothom ho va acceptar i Raúl Longhi va fer tots els canvis un per un, cada pocs minuts; va esgotar al màxim el cronòmetre i va conservar el marcador en una administració de canvis totalment picaresca.

El millor del partit: Tiko. La seva velocitat amb la pilota, la seva habilitat regatejant i la seva visió de joc -espectacular assistència en diagonal al segon gol- van ser la clau de la victòria de l'Espanyol B.

LA FITXA DEL PARTIT

Municipal de la Verneda · Semifinals (5 d'agost)

SANT ANDREU 0 - ESPANYOL B 2

Sant Andreu (onze inicial): Morales, Canaleda, Moyano, Enric, Llobet, Marcos, Luís Blanco, Marc Martínez, Nando, Quim Araujo i Dídac.

Espanyol B (onze inicial): Pau, Bonilla, Clerc, Blanchart, Zou, David López, Tiko, Cristian Gómez, Kilian, Pirulo i Gabi.

Àrbitre: Fernández Pérez

Targetes: Grogues a Llobet, Nando i Dídac (Sant Andreu) i a Pirulo (Espanyol B)

Gols: 0-1 (William, 41'); 0-2 (Pirulo, 44')

stats